Kruševac dobio Migracioni servisni centar

Postavljeno: 09.07.2022

Nedavno je najavljen početak pilot-projekta „DIMAK hotspotovi“ Nacionalne službe za zapošljavanje i Nemačkog informativnog centra za migracije, stručno obrazovanje i karijeru koji ima za cilj da pruži podršku povratnicima iz Nemačke i trećih zemalja, ali i lokalnom stanovništvu. Kruševac je jedan od šest gradova koji su u okviru ovog projekta dobili Migracioni servisni centar pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Povratnici iz Nemačke i trećih zemalja, kao i lokalno stanovništvo, od sada će u i Kruševcu moći da dobiju  informacije o dostupnim uslugama i merama u lokalnoj zajednici, posebno u oblasti zapošljavanja, unapređenja kvalifikacija i uključivanja na tržište rada u Srbiji, kao i preduslovima za regularne migracije u Nemačku, odnosno rizicima neregularnih migracija.

Ove informacije pružaće savetnik u prostorijama Migracionog servisnog Centra (MSC) Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu (Balkanska 33), svakog utorka od 8 i 30 do 12 i 30 časova, kao i putem telefona na 063/1117024.

Pored Kruševca, servisni centar dobili su i Novi Sad, Niš, Novi Pazar, Kraljevo i Bor, a u njima će se građanima pružati informacije i savetovanja o svim fazama migracija, a posebno o svim vrstama podrške za reintegraciju i zapošljavanje kao i regularnim radim migracijama tako i rizicima iregularnih migracija.

Inače, DIMAK centar je deo šire inicijative Nemačke vlade i u Srbiji ga sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru globalnih programa „Migracije za razvoj“ (PME) i „Migracije i dijaspore“ (PMD). Okrugli sto je održan u prostorijama kruševačke filijale NSZ.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top