Na kraju streličarskog kampa najbolji ciljaju medalje

Postavljeno: 28.07.2021

Streličarski kamp ove godine je okupio više od 35 učesnika, a poslednjeg dana najbolji polaznici se, pokazujući šta su naučili, nadmeću za medalje

Organizatori i treneri su zadovoljni odzivom dece. Ove godine su projektom obuhvaćena i deca sa smetanjama u razvoju, kojima su ovakva škola u prirodi i druženje bili veoma zanimljivi.

Danas je finale u streličarstvu. Sva deca su bila fenomenalna. Naučili su da gađaju, a ne daj Bože da im ta veština ikada zatreba, osim u takmičarske svrhe. Ova deca koja su sada ovde – to su najbolji. Takmičenje se odvija u muškoj i ženskoj konkurenciji, a dodeljujemo medalje za prva tri mesta u obe kategorije – kaže Vladimir Marijanović, predsednik streličarskog kluba „Carska strela“ poslednjeg dana kampa koji je počeo 19. jula.

Među finalistima je i Lazar Marković, učenik trećeg razreda Gimnazije, koji će pokušati da osvoji prvo mesto.

Pre godinu dana sam bio na istom ovakvom kampu. Tu sam prvi put gađao i svideo mi se sport, pa sam počeo da treniram. Nadam se dobrom plasmanu – kaže on.

Podsetimo, škola streličarstva održava se u okviru projekta „Mladi u pokretu“. Ove godine ceo kamp je preseljen na Bagdalu, mada je prvobitni plan bio da selo Lovci ugosti sve zainteresovane.

Inače, sugrađani mogu da se upoznaju sa streličarstvom u zabavnom parku „Šarengrad“ svakog dana od 18 časova. To je, prema rečima Vladimira Marjanovića, način promocije tog sporta koji, za sada, privlači pažnju svih posetilaca novoizgrađenog parka.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top