Veliko interesovanje za besplatne radionice za mlade

Postavljeno: 07.11.2022

Tokom novembra, Kancelarija za mlade organizuje set besplatnih radionica neformalnog obrazovanja. Na sedam kurseva će učestovati 170 mladih, uzrasta od 15 do 30 godina, a krajem meseca se očekuje završni događaj i izložba svih radova.

Na inicijativu Saveta za mlade grada Kruševca, u aprili je sprovedena anketa u kojoj je učestvovalo 800 mladih. Ona je imala za cilj da ispita njihove potrebe u vezi sa neformalnim obrazovanjem, a nakon sagledavanja predloga mladih za radionice i aktivnosti, odabrano je sedam najtraženijih, koje se sprovode ove jeseni.

Mladima su na raspolaganju: kurs osnova fotografije, osnova glume, osnova crtanja i slikanja, kurs šminkanja, grafičkog dizajna, psihološke radionice u vebinar formi (emotivna pismenost i prevazilaženje stresnih situacija) i radionica zdravog načina života (pravilna ishrana i fizičko zdravlje).

Svaki od kurseva se sastoji od 12 radionica, u trajanju od po 90 minuta, a cilj je obezbeđivanje kvalitetnog, interaktivnog, zanimljivog neformalnog obrazovanja i angažovanog provođenja slobodnog vremena mladih Kruševljana i Kruševljanki.

U prostorijama Kluba za mlade biće realizovana dva kursa. Radionica zdravog načina života (pravilna ishrana i fizičko zdravlje) je u toku i održava se u terminu od 19 do 20 časova i 30 minuta. Kurs osnova fotografije počinje 16. novembra.

Kurs grafičkog dizajna, koji je takođe u toku, održava se ponedeljkom, sredom i petkom u Ekonomsko-trgovinskoj školi sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Dve radionice, koje su krenule 5. novembra, održavaju se vikendom u sali Soko SC Kruševac, kurs osnova crtanja i slikanja od 10 do 13 časova i kurs šminkanja od 13 do 16 časova.

Kurs osnova glume, koji se održava vikendom od 14 do 17 časova, te Psihološke radionice u vebinar formi (emotivna pismenost i prevazilaženje stresnih situacija), koje počinju 18. novembra, biće realizovane u sali Doma Sindikata.

Inače, sve radionice će biti održane do kraja novembra, kada je planiran završni događaj i izložba svih radova.

J.A.

Foto: fb stranica Kancelarija za mlade Kruševac

Ostale vesti

Komentari

  1. Vujanic Biljana kaže:

    Da li na kurs crtanja i slikanja mogu dovesti svoje dete koje za to ima talenta od sledeceg vikenda? Hvala unapred!

1 thought on “Veliko interesovanje za besplatne radionice za mlade

Comments are closed.

back-to-top