Pijaća voda stigla u Dvorane i Zdravinje

Postavljeno: 17.03.2022

Domaćinstva u selu Zdravinje dobiće zdravu pijaću vodu u naredna tri do četiri meseca, a u Dvoranu, Petini, Poljacima i Lovcima do kraja ove, najkasnije početkom naredne godine. Svi magistralni objekti su završeni i trenutno se izvode radovi na sekundarnoj mreži. Pomenuta naseljena mesta posetili su predstavnici Grada i Vodovoda

U prethodnih pet godina izgrađeni su svi neophodni objekti za vodosnabdevanje ovih pet sela, kao i magistralni cevovod koji povezuje sve objekte, a sredstva za izgradnju  crpnih stanica, rezervoara i hidroforskih postrojenja, u iznosu od preko 75 miliona dinara, izdvojena su iz budžeta Grada, Republičke direkcije za vode i kruševačkog Vodovoda.

Sa završetkom magistralnog cevovoda stvorili su se uslovi za početak radova na izgradnji nedostajuće sekundarne mreže u selu Zdravinje. Krenuli smo sa radovima baš u ovom selu iz razloga što su meštani samodoprinosom već uradili 70 odsto nedostajuće sekundarne mreže. To je bila naša polazna osnova da u narednom periodu završimo neophodnih 18 kilometara sekundarne mreže u ovom selu, kako bi sva domaćinstva mogla da budu priključena na sistem vodosnabdevanja sa jezera Ćelije. Naše ekipe intenzivno rade na terenu i očekujemo da celokupan sistem u selu Zdravinje uskoro bude kompletiran – kazao je Vladimir Milosavljević, direktor JKP „Vodovod-Kruševac“.

U saradnji sa Gradom, tokom prošle godine doneta je odluka da se magistralni cevovod produži za kilometar, ka crkvi Svete Nedelje.

To je bio osnov da se u narednom periodu stvore uslovi da se selo Pozlata, takođe priključi na naš sistem vodosnabdevanja – kazao je direktor Vodovoda.

Gradonačelnica Jasmina Palurović rekla je da se godinama unazad ulagalo u sve infrastrukturne objekte, od vodovodne mreže do crpnih stanica i rezervoara, da bi  danas, kako je istakla, došli do toga da može da se pusti voda.

Nadam se da će meštani ovih naseljenih mesta u najskorije vreme pristupiti potpisivanju korisničkih ugovora i na taj način stvoriti mogućnost da se priključe– rekla je ona.

Inače, selo Zdravinje ima 224 domaćinstva, a Dvorane, zajedno sa naseljenim mestima Petina, Poljaci i Lovci, oko 430.

Tokom ove godine krenuće se i sa radom na sistemu u naseljenim mestima Đunis, Kaonik i Jošje i na izletištu Jastrebac, a u nekom narednom periodu i u selima Crkvina, Sušica i Pozlata. Sa završetkom vodovodnih sistema u ovim mestima, sva naseljena mesta na teritoriji grada Kruševca imaće zdravu pijaću vodu.

D.P.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/

Ostale vesti

back-to-top