JKP „Vodovod – Kruševac“ sprovodi radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na više lokacija

Postavljeno: 10.07.2024

Javno komunalno preduzeće „Vodovod – Kruševac“ aktivno radi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na nekoliko lokacija u gradu.

U Ulici Novoj Balšićevoj (Damnjana Maksića), završena je rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini od 650 metara. Stare azbestne cevi zamenjene su novim polietilenskim cevima, uz izradu 45 priključaka za domaćinstva. Radovi na asfaltiranju ove deonice i vraćanje kolovoza u prvobitno stanje takođe su uspešno završeni. Vrednost investicije je 9.800.000,00 dinara, a sredstvia su izdvojili Grad Kruševac i JKP „Vodovod – Kruševac“.

Pored toga, započeti su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Prizrenskoj ulici. Ovi radovi uključuju zamenu starih azbestnih cevi novim polietilenskim cevima, prečnika 110 mm i dužine 215 metara, uz izradu šahte i 11 novih priključaka za domaćinstva. Vrednost radova iznosi oko 3.000.000,00 dinara. Sredstva su obezbedili Grad Kruševac i JKP „Vodovod – Kruševac“.

Istovremeno, JKP „Vodovod – Kruševac“ sprovodi rekonstrukciju glavnog kolektora fekalne kanalizacije prečnika 500 mm. Radovi obuhvataju zamenu starih kanalizacionih cevi i izradu tri nova šahta. Zbog ovih radova, uvedena je privremena zabrana saobraćaja za sve vrste vozila, osim za vozila izvođača radova, u levoj kolovoznoj traci Ulice Vidovdanske, na potezu od Ulice Vase Pelagića do Ulice Radanske, u periodu od osmog jula do osmog avgusta. Ukupna vrednost investicije je oko 6.000.000,00 dinara, a radove finansira Grad Kruševac i JKP „Vodovod – Kruševac“.

JKP „Vodovod – Kruševac“ nastavlja sa radom na unapređenju komunalne infrastrukture i obezbeđivanju bolje usluge za sve građane.

O.M.

Foto: Fejsbuk/ JKP „Vodovod- Kruševac“

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top