Lazarevac dobio pijaću vodu sa „Ćelija“

Postavljeno: 25.06.2024

Seoska naselja Lazarevac i Komorane deo su grupacije prekomoravskih sela u koje JKP „Vodovod – Kruševac” intenzivno ulaže u izgradnju vodovodne infrastrukture, od 2017. godine. U proteklih sedam godina, na potezu Lazarevac – Komorane izgrađeno je više od 11 kilometara vodovodne mreže i tri ključna infrastrukturna objekta: crpna stanica, rezervoar i hidroforsko postrojenje, neophodni za vodosnabdevanje ovog područja

Tokom prethodne godine intenzivno se radilo na završetku sistema u Komoranu, te je krajem prošle sezone voda konačno stigla do ovog sela. U prvoj polovini tekuće završeni su radovi na sistemu u Lazarevcu, čime je meštanima ovog sela, posle decenija čekanja, omogućeno snabdevanje zdravom pijaćom vodom, čime je 140 domaćinstava, odnosno preko 580 stanovnika, dobilo mogućnost priključenja na novu mrežu.

Selo Lazarevac, zajedno sa Komoranom, poslednje je iz prekomoravske grupacije koje je dobilo zdravu pijaću vodu. Podsećamo da je Kamenare priključeno na vodovodni sistem 2019. godine, Konjuh 2022. godine, a da su sela Globare, Ljubava i Komorane krajem prošle  godine dobila pijaću vodu.

U periodu od 2017. godine do sada, u šest prekomoravskih sela (Konjuh, Kamenare, Globare, Ljubava, Komorane i Lazarevac), uloženo je preko 156 miliona dinara, izgrađeno je 14 infrastrukturnih objekata i preko 55 kilometara vodovodne mreže. Priključenjem sela Lazarevac, ceo ovaj deo teritorije Kruševca, sa preko 760 domaćinstava i oko 3000 stanovnika, dobio je pristup zdravoj pijaćoj vodi sa sistema “Ćelije”.

U ovaj sistem je uloženo preko 25 miliona dinara, sredstvima Republičke direkcije za vode Grada Kruševca i JKP „Vodovod – Kruševac”.

Događaju su prisustvovali, uz meštane, pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, energetiku i održivi razvoj Ana Prvanov, direktor JKP „Vodovod – Kruševac“ Vladimir Milosavljević, sekretar Mesne zajednice Lazarevac Vesna Rakić.

O M.

Foto: Fejsbuk/ JKP „Vodovod- Kruševac“

Ostale vesti

back-to-top