Opštine Varvarin i Trstenik deo projekta „Miholjski  susreti sela”

Postavljeno: 23.05.2024

Na konkursu Ministarstva za brigu o selu, opština Varvarin je dobila sredstva za realizaciju projekta „Miholjski susreti sela“.

Tim povodom u ime opštine Varvarin ugovor o donaciji sredstava za realizaciju projekta potpisala je Katarina Rakić iz Kabineta predsednice opštine. Ona je izrazila zadovoljstvo time što je Varvarin od samog početka deo ovog projekta, ali i velikog tima koji se svake godine nadmeće, druži i raduje istim povodom i okuplja veliki broj učesnika. Katarina Rakić ističe da će i ove godine biti organizovani „Putujući karavan“ i „Igre bez granica“, ali i sportski turniri u seoskim školama.

Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, potpisao je ugovor i sa opštinom Trstenik koja je za realizaciju ovog projekta dobila 500.000 dinara. Ugovor je potpisao Zoran Mirković, član Opštinskog veća opštine Trstenik, zadužen za oblast razvoja mesnih zajednica, saradnju sa dijasporom i turizam. Manifestacija će se održavati širom Srbije do prvog decembra 2024. godine.

Kalendar manifestacija sa mestom održavanja i planiranim aktivnostima biće objavljen na sajtu Ministarstva za brigu o selu, za sve koji žele da ih posete tokom ovog leta i jeseni.

O.M.

Foto: Instagram stranice opštine Varvarin i Trstenik

Ostale vesti

back-to-top