Varvarin: U srednjoj školi izložba „Građevine kroz vreme”

Postavljeno: 19.06.2024

Izložba maketa „Građevine kroz vreme”, koju su priredili učenici Srednje škole Varvarin, u saradnji sa profesorkom istorije Slavicom Milutinović, svečano je otvorena juče u Konferencijskoj sali ove obrazovne ustanove

Obrativši se okupljenima, direktorka škole Zorica Damnjanović istakla je da su makete ovih građevina svedoci prohujalih vremena i epoha, koje govore o ljudskom naporu da se pobedi prolaznost života.

Profesorka istorije Slavica Milutinović uputila je zahvalnost kolegama, učesnicima i učesnicama projekta „Građevine kroz vreme”.

Sojenice, Ištarina kapija, srpske kuće, Trijumfalna kapija u Parizu, Ajfelov toranj, Milanska katedrala, katedrala Duomo u Firenci, Most uzdaha u Veneciji, makete manastira Studenica i hrama Svetog Save, srednjovekovne tvrđave i zamkovi, Koloseum, Erehteoma, neke su od maketa svetskih građevina koje su izložene u Konferencijskoj sali Srednje škole Varvarin.

Izložbu je posetila i pomoćnica predsednice opštine Varvarin Marija Brajović, a učenici koji su učestvovali istakli su da je sam projekat za njih bio veoma interesantan i prava prilika da se kroz rad na ovim maketama upoznaju sa nekim istorijskim činjenicama koje ranije nisu znali.

0.M.

Foto: Instagram stranica opštine Varvarin

Ostale vesti

back-to-top