+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Nove mere – nove muke, kažu ugostitelji

Nove mere – nove muke, kažu ugostitelji

Iako su epidemiolozi označili kafiće i restorane kao najrizičnija mesta za širenje virusa u mnogim objektima je, tokom proteklog vikenda, bilo nemoguće naći slobodno mesto. Ugostitelji, ipak, ističu da je zbog pandemije korone njihovo poslovanje ugroženo. O tome koliko se poštuju propisane mere i kako ova višemesečna situacija utiče na njihovo poslovanje razgovarali smo sa ugostiteljima

Menadžer jednog kruševačkog kafića, koji je želeo da ostane anoniman, ističe da česte promene mera u veoma utiču na posao.

– Potrebno je vreme da se prilagodimo novom načinu rada, kako nama tako i gostima. Čim se naviknemo država uvede neke nove mere i onda moramo sve iz početka. Na skraćenje radnog vremena reagujemo tako što ujutru ranije počinjemo sa radom, ali i pored toga imamo znatno manje posla, pazar se i više nego prepolovio i jedva sklapamo kraj sa krajem. Nadamo se da će se stvari što pre vratiti u normalu – kaže on.

Ističe da kada se uvedu nove mere ljudi slabije dolaze, a čim dođe do popuštanja mušterije se opuste i sve se postepeno vraća u normalu.
Ugostitelji se trude da obezbede uslove za poštovanje svih propisanih mera, ali se u praksi suočavaju sa brojnim preprekama.

– Sve propisane mere se teško sprovode, ljudi nam uzimaju bočice sa sredstvima za dezinfekciju koje se nalaze na svakom stolu. Propisanu distancu između ljudi je gotovo nemoguće ispoštovati pogotovo kada nam dođe veća grupa. Razdaljinu između stolova i možemo da ispoštujemo, ali broj ljudi koji bude za jednim stolom teško – kaže za KruševacGrad konobarica, koja je takođe želela da ostane anonimna.

Ona dodaje i da retko ko nosi masku pri ulasku u lokal, a da gosti kada ih upozore da stave masku na lice „uglavnom prevrću očima ili kažu da idu samo do toaleta i da se brzo vraćaju” te da sada upozoravaju ljude da bar imaju masku pored sebe kako bi izbegli kazne.

Nove mere za suzbijanje korona virusa, kojima se ograničava rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata do 21 sat primenjuju se od juče.

Usvojene mere će trajati do 1. decembra, kada će, u zavisnosti od epidemiološke situacije, Vlada odlučivati o daljim merama.

D. M.

Iako su epidemiolozi označili kafiće i restorane kao najrizičnija mesta za širenje virusa u mnogim objektima je, tokom proteklog vikenda, bilo nemoguće naći slobodno mesto. Ugostitelji, ipak, ističu da je zbog pandemije korone njihovo poslovanje ugroženo. O tome koliko se poštuju propisane mere i kako ova višemesečna situacija utiče na njihovo poslovanje razgovarali smo sa ugostiteljima Menadžer jednog kruševačkog kafića, koji je želeo da ostane anoniman, ističe da česte promene mera u veoma utiču na posao. - Potrebno je vreme da se prilagodimo novom načinu rada, kako nama tako i gostima. Čim se naviknemo država uvede neke nove mere i…

Review Overview

Rejting korisnika 4.7 ( 2 glasova)
x

Proveri i

Podrška devojkama koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju od strane Miroslava Aleksića, posle FDU stiže i sa Filozofskog fakulteta

– Mi nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta u Beogradu, ovim saopštenjem želimo da pružimo bezrezervnu podršku mladim ženama koje su ...

Komšijski derbi pripao ŽOK Antena 08

Kadetkinje kruševačkog Odbojkaškog kluba Antena 08 danas su dobile i drugi uzastopni meč u prvenstvu. Savladale su, u komšijskom derbiju ...

Do sada u Okrugu vakcinisano više od 7.500 građana

Vakcinu protiv kovida-19 u Rasinskom okrugu od početka imunizacije primilo je 7559 ljudi, podaci su ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje. ...

Svetosavska nagrada dr Radmili Maksimović

Profesorka dr Radmila Maksimović ovogodišnja je dobitnica Svetosavske nagrade koju tradicionalno, kao trajni oblik priznanja za najviša dostignuća u oblasti ...

Produženo razgledanje „Drugih prostora“

Izložbu Margarete Jelić „Drugi prostori“ možete pogledati u produženom terminu, do 27. januara, poručuju iz kruševačke Umetničke galerije„Univerzum sagledan kroz ...