Napretkova sezona u znaku promene trenera

Postavljeno: 28.12.2020

U kruševačkom, za sada fudbalskom superligašu Napretku, koji će kroz plej of pokušati da sačuva status,  muka muku stiže. U opasnoj zoni je još pet klubova. Otuda i neizvesnost među zaljubljenicima u najsporedniju i najpopularniju stvar na svetu u ovom delu Pomoravlja, za sudbinu jedinog elitnog kluba u Lazarevom gradu.

Ovu fudbalsku sezonu karakterisala je konstantna neizvesnost šta i koliko ovaj sastav može u prvenstvenim duelima. Promenljiva forma najčešće je bila uzrok posrtanja i neželjenih rezultata.

U ovoj sezoni FK Napredak je promenio i tri trenera. Bivši igrač Ivan Stefanović u tandemu sa Ivanom Babićem prihvatili su se vrelog kolača posle odlaska iskusnog Dragana Ivanovića. Rezultata kakve je većina očekivala, nije bilo. 

Dolazak Gorana Stevanovića, bivšeg uspešnog učitelja beogradskog Partizana doneo je rezultatski pomak, ali nedovoljan za mir i spokojstvo. I on se povukao sa kormila crveno – belih i priča se da je već viđen ponovo u Partizanu, a možda i na mestu selektora nacionalne selekcije Srbije.

U nedovoljno dobro organizovanom Napretku za velika dela najavljuju da žele trenera na duže staze, što je dobro. Da li će istrajati u ovom i svim drugim iskušenjima koja ih očekuju pod znakom pitanja je. Jer kriza rezultata i rukovođenja ostavili su duboke korene kojih se treba osloboditi.

Ostale vesti

back-to-top