Napredak pojačan trojicom reprezentativaca

Postavljeno: 10.01.2023

Fudbalski klub Napredak je pojačao svoje redove u zimskom prelaznom roku igračima mlade reprezentacije Srbije, Nikolom Stankovićem i Nikolom Kneževićem, koji su došli u Kruševac kao pozajmica iz Crvene Zvezde. Treće pojačanje Čarapana je član seniorske reprezentacije Estonije i igrač Levadije iz Talina, Mark Oliver Rosnup (25), koji je potpisao ugovor na godinu i po dana.

Rosnup je „višenamenski igrač“, a kako navode na sajtu FK Napedak, on može da igra na više pozicija: oba krila, polušpic, centralni vezni.

Za svoj prethodni klub, Levadiju, podsećaju u Napretku, odigrao je 214 utakmica, postigao 57 golova i upisao 40 asistencija. Takođe, osvojio je titulu šampiona, po dva puta Kup i Super kup Estonije. Za nacionalni „A“ tim nastupio je deset puta, a u mlađim reprezentativnim selekcijama upisao 55 nastupa.

Nikola Stanković i Nikola Knežević dolaze na pozajmicu iz Crvene zvezde. Obojica su 2003. godište, a pozicija na kojoj se najbolje snalaze je vezni red.

 Stanković je jesenas bio u prvom timu Crvene zvezde, upisao je šest nastupa, a pomogao je i Zvezdinim omladincima na međunarodnoj sceni, dok je Knežević igrao za Grafičar. Na 18 utakmica postigao je šest golova i upisao sedam asistencija i po mnogim ocenama bio je najbolji igrač jesenje sezone u Prvoj ligi – navodi FK Napredak.

Ističu da je, s obzirom na to da je ponuda igrača u zimskom prelaznom roku ograničenija u odnosu na letnji, trener Dušan Đorđević zadovoljan dolaskom ovih igrača.

Napredak je, takođe, u ovom periodu, prekinuo saradnju sa nekoliko igrača, te deo tima više nisu: Mlađan Stevanović, Nenad Ivanić, Srđan Kočić i Petar Mićin.

Tokom pauze, podsećaju iz Napretka, igrači su sposobnosti i fizičku pripremu „oštrili“ individualnim treninzima. Nakon pauze od jesenjeg dela prvenstva, došlo je do testiranja fizičke spreme igrača. Šef stručnog štaba, Dušan Đorđević, ističe da su rezultati testova zadovoljavajuči. Posebno se izdvojio Luka Laban, koji je istrčao je 9 km i 200 m, znatno više od očekivanog limita od 7 km, predviđenog za taj trening.

 Za ulazak u prvi tim se bore svi, igrači na probi, pojačanja, ali se bore i oni koji već zavređuju status prve postave. Posle uvodnog dela priprema ekipa će otputovati u Antaliju. Dogovorene su tri utakmice, a još uvek se traži četvrti rival. Kroz utakmice i treninge, formiraće se tim za prolećnu sezonu, od koje se očekuje mnogo više od jesenje – navode u Napretku.

V.M.

Foto: FK Napredak

Ostale vesti

back-to-top