Na Kopaoniku otvoren Hotel Viceroy

Postavljeno: 15.06.2021

Čuveni američki ugostiteljski brend ViceroyHotels&Resorts obeležio je zvaničnom ceremonijom otvaranje hotela Viceroy Kopaonik Srbija (Vajsroj Kopaonik Srbija), koji je ujedno i prvi rizort ovog brenda na evropskom kontinentu. Zvaničnoj ceremoniji prisustvovali su generalna sekretarka predsednika Republike Srbije Suzana Paunović, brojni visoki zvaničnici, kao i predstavnici opštine Raška, Turističke organizacije Srbije i Nacionalnog parka Kopaonik

Generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Srbija Goran Kovačević istakao je da je veoma ponosan što ovaj globalno prepoznat i nagrađivan brend dolazi u Srbiju.

– Zahvaljujući ovom otvaranju, naša „Planina sunca“, kao najveći skijaški centar u Srbiji i jedna od najpopularnijih lokacija za odmor tokom cele godine, dobiće prvi ski-in, ski-out rizort sa 5 zvezdica. Za nas, ovo je istorijski trenutak, jer ćemo pomeriti granice ugostiteljstva na Kopaoniku za domaće i strane posetioce, ali i otvoriti novo poglavlje za turizam u našoj zemlji – rekao je Kovačević.
Izvršni direktor Viceroy Hotel Grupe Majk Volš rekao je da mu je čast što prisustvuje evropskom debiju brenda na prelepoj i kulturom bogatoj destinaciji kao što je Kopaonik.

– U Viceroy-u, mi smo pre svega i uvek domaćini! Zahvaljujući intuitivnoj usluzi, ovaj hotel izdvojiće se u odnosu na evropske konkurente, a talentovani tim profesionalaca učestvovaće u kreiranju uspomena naših gostiju koje će trajati celoga života – tvrdi Volš.

Sa ukupnom investicijom od 54 miliona evra, ovaj projekat koji je nastao na mestu gde se nalazila stara, neiskorišćena zgrada, unaprediće turističku ponudu Srbije, ali i pozicionirati Kopaonik kao atraktivnu destinaciju na mapi ne samo domaćih, već i mnogih svetskih putnika.

Kao deo ViceroyIcon kolekcije, sačinjene od objekatakoji pružaju neprevaziđenohotelsko iskustvo i donose dašak glamura Los Anđelesa, prvi planinskirizort sa 5 zvezdica omogućiće gostima da uživaju u novoj dimenziji nezaboravnih avantura i modernom luksuzu, potpunom kulinarskom ugođaju u tri restorana, kao i sveobuhvatnom spa centru, zatvorenim i otvorenim bazenima.Svi detalji hotela odražavaju prirodnu lepotu pejzaža Kopaonika, a svetski poznatiarhitekti WATG i VimberliInteriors (WimberlyInteriors), koji su bili zaduženi za dizajn, inspiraciju su pronašli u lokalnom stilu „Suvog Rudišta“ i drugim autentičnim elementima.

Rizort poseduje 119 prostranih sobai apartmana površine od 35 do 70 m2, koji predstavljaju neke od najvećih po kvadraturi na Kopaoniku, kao i autentični penthaous (predsednički apartman) od 180m2, sa dve spavaće sobe, privatnom kuhinjom, trpezarijom i liftom. Sobe i apartmani su pažljivo opremljeni, sa akcentom na posebne pogodnosti za svakog gosta, a svaki od njih upotpunjuje i privatni balkon sa pogledom na planinu koji oduzima dah.

Srce Viceroy Kopaonik Srbija hotela predstavlja restoran Mountain Kitchen, koji će, inspirisan planinskim pejzažom i lokalnom kulinarskom scenom, ponuditi gostima međunarodne i domaće specijalitete, i to pod vođstvom svetski priznatog kulinarskog eksperta i šefa kuhinje Endrua Džounsa (Andrew Jones). Kompletan užitak upotpunićei vinska ponuda koja uključuje 200 najsofisticiranijih vrsta vina iz različitih krajeva.

Posle uzbudljivih avantura na stazama u toku dana, posetioci mogu da se opuste u Piqueski baru, a sve to sa pogledom na Pančićev vrh, dok ih u toku večeri očekuju i energične zabave, uz lagane obroke i pića i performanse bendova i DJ-jeva uživo.

Tu je i biblioteka u foajeu, ali i „The Spaby Viceroy“ – sveobuhvatni luksuzni spa centar sa zatvorenim revitalizirajućim bazenom, hidro-masažnim kadama, kao i sa 6 soba za različite tretmane, meditativnim salonom za opuštanje i hamamom, u kojima svi posetioci mogu da se opuste uživajući u beauty i kozmetičkim tretmanima.

Jedinstvenu uslugu i pogodnosti, kao i autentične lokalne programe koji će biti u ponudi, potvrđuje i činjenica da su gostima na raspolaganju tri prostrane sale za sastanke sa maksimalnim kapacitetom od 100 mesta, idealne za organizovanje teambuilding-a, definisanje budućih poslova ili potpisivanje važnih ugovora, đakuzii bazen na otvorenom, ski valet servis i Generation V dečji klub.

Rezervacije su već dostupne na:www.viceroyhotelsandresorts.com, a kao znak dobrodošlice, Viceroy Kopaonik je u predstojećoj letnjoj sezoni pripremio i raznovrsne pakete za posetioce, uključujući Kopaonik Mountain Escape koji obuhvata gratis kredit u vrednosti od 100 EUR za minimum 4 noćenja, za uživanje u hotelskim restoranima i spa centru, kao i Family Summer Escape u okviru kog je predviđen sedmodnevni boravak, zajedno sa spa tretmanima i planinskim aktivnostima za celu porodicu.

Usled trenutne kovid pandemije, gosti se mogu osećati sigurno, budući da Viceroy primenjuje najviše međunarodne zdravstvene i sigurnosne standarde kroz ustaljenu Viceroy garanciju higijene, i pruža mogućnost fleksibilnog otkazivanja.


Saradnja sa Nacionalnim parkom Kopaonik

U čast zvaničnog otvaranja i kao znak dobrodošlice Viceroy brendu, Nacionalni park Kopaonik darovao je hotelu sadnicu smrče, koja je jedna od najzastupljenijih vrsta drveća u Raškoj oblasti. Ovaj jedinstveni poklon ulepšavaće ulaz hotela, a ujedno ukazuje na simboličnu vezu sa prirodnim okruženjem i saradnju hotela Viceroy Kopaonik Srbija i Nacionalnog parka Kopaonik na polju razvoja turističkog potencijala ove planine.


 

Ostale vesti

Komentari

  1. Dragi kaže:

    Gledam, divim se i podržavam..Samo se pitam, ako već očekujemo goste u tako reprezentativnom objektu, šta je učinjeno na infrastrukturnim objektima, kao što su prilazni putevi, vodosnabdevanje, kanalizacija, odnošenje smeća..Putevi se loše održavaju, voda na Kopaoniku higijenski neispravna, otpadne vode se ne prečišćavanju, otpad i smeće na sve strane..Ne mogu se graditi luksuzni objekti a da prateća infrastruktura nije u skladu sa njima..Nešto tu ne štima..!?

1 thought on “Na Kopaoniku otvoren Hotel Viceroy

Comments are closed.

back-to-top