Otvorena nova skijaška sezona na Kopaoniku

Postavljeno: 19.12.2021

Vest koja je obradovala sve ljubitelje zimskih sportova jeste da je na Kopaoniku zvanično otvorena ski sezona. Ako se u snegu može uživati, cene izazivaju već sasvim drugačiji osećaj…

 Već prvog vikend ski-openinga premašena su očekivanja. Količina snega na Kopaoniku je rekordna za ovaj period godine, samim tim i broj ski staza i instalacija koje su skijašima na raspolaganju je veći nego do sada za ski opening, a u funkciji je i vrlo popularna gondola Brzeće – Mali Karaman.

Za skijaše i bordere, kojih je samo prvog dana bilo već više od 3.000, staze su odlično pripremljene – ukupno 12 u ovom trenutku (Karaman greben, Pančićev vrh, Krst, Mali Karaman, Mašinac, Malo jezero, Sunčana dolina, Duboka 1…). Za početnike je u funkciji poligon u Dolini sportova, a od zabavnih sadržaja na raspolaganju su bob na šinama i zip lajn.

Takođe, zajedno sa prirodnim snegom aktivirani su i sistemi za veštačko osnežavanje, a 13 tabača Skijališta Srbije svake noći za skijaše priprema sve veći broj staza.

Radi sprečavanja koronavirusa, maske su obavezne na ulaznim stanicama žičara na Kopaoniku. Iz Skijališta Srbije kažu da se udaljavaju skijaši koji ne poštuju mere i da se vodi računa o tome da nije više od troje ljudi u korpi. Međutim, nismo primetili da je bilo ko od skijaša vraćen, a u korpama ih je bilo po petoro.

Objekat na Pančićevom vrhu, iako obložen drvenim daskama da bi ličio na montažni, za koji je prvobitno dobijena dozvola, još nije počeo da radi, ali sudeći prema slikama, on izgleda kao da bi svakog trenutka mogao da primi prve goste. Kako smo nezvanično saznali, postoji mogućnost da ova kafana do kraja godine bude otvorena.

Inače, veliki broj kafića i restorana istakao je nove cena hrane i pića koje su mnoge neprijatno iznenadile. Tako je praktično nemoguće doručkovati bez najmanje 500 dinara po osobi. Ukoliko uz doručak poželite kafu ili neki sok, cena je oko 1000 dinara. Porcija piletine i salata su oko 1.500 dinara, dok cena pice varira i kreće se od 1000 do 1300 dinara, a hamburger je oko 1000 dinara. Gotovo je nemoguće popiti Espreso bez 250 dinara, dok je za Irsku kafu potrebno izdvojiti 530.

Za Kopaonik se, dakle, treba dobro obući i poneti dosta novca!

N.G.

 

Ostale vesti

back-to-top