Na Bagdali uskoro nova zabava 

Postavljeno: 04.03.2021

Na Bagdali se pravi staza za tjubing, za sada se zna da će izgradnja tog zabavnog sadržaja koštati skoro 13,5 miliona dinara, a još uvek se ne zna ko će njome gazdovati – naplaćivati korišćenje i starati se o održavanju

Tjubing je originalni koncept sankanja koji zahvaljujući specijalnoj plastičnoj, klizavoj podlozi funkcioniše u bilo kom periodu godine, u bilo kojim vremenskim uslovima. To je zabava za decu i odrasle, a znači sankanje po pomenutoj podlozi u velikim gumama. 

Staza bi trebalo da bude završena do kraja aprila. 

Izvođač radova je uveden u posao 22.januara, a rok za izvođenje radova je 90 dana. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je za realizaciju projekta obezbedilo 10 miliona dinara, a donatori 3,49 miliona dinara. Ugovorena vrednost radova je 13,488  miliona dinara sa uračunatim PDV-om – navode u Gradskoj upravi. 

Napominju da je reč o inovativnom sistemu za letnje sankanje u gumi koji ima visoke sigurnosne standarde, a funkcioniše bez vode i struje, što znači da su troškovi održavanja minimalni. Gume su, kako dodaju, različitih dimenzija i dizajna, a postoji i efikasan sistem kočenja. 

Još uvek se ne zna koliko će se naplaćivati ta zabava niti ko će se starati o održavanju tog sistema. 

Radovi su u toku, a nakon završetka, Grad će krenuti u proceduru pripreme dokumentacije i doneti odluku o načinu korišćenja – navedeno je u odgovorima Gradske uprave.  

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top