Marija Lukić: Znak da bahati moćnici nisu nedostižni pravdi

Postavljeno: 03.11.2020

Nakon što je Viši sud u Kruševcu potvrdio presudu ovdašnjeg Osnovnog suda, prema kojoj je bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osudjen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, oštećena, Marija Lukić, Jeličićeva nekadašnja saradnica, kazala je da je to znak da bahati moćnici nisu nedostižni pravdi

– Srećna sam jer je ovo jedan ogroman korak ne samo za mene već za sve žene u Srbiji, a to je i pokazatelj lokalnim bahatim moćnicima da nisu zaštićeni ni nedostižni pravdi – rekla je Maroja Lukić za KruševacGrad.rs, navodeći da očekuje da će uskoro i od suda dobiti obaveštenje da je presuda potvrđena.

Njen punomoćnik, advokat Borivoje Borović, kazao je ranije danas da je Viši sud u Kruševcu potvrdio pomenutu presudu Osnovnog suda. Tom presudom, donetom 10. jula je, inače, Jeličić osudjen na bezuslovnu zatvorsku kaznu od tri meseca za nedozvoljene polne radnje, dok je oslobodjen za krivično delo polno uznemiravanje.

Ovaj slučaj pokrenut je u martu 2018. godine kada je kruševačka policija podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv tadašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke samo u slučaju njegove bivše saradnice Marije Lukić.

Sudjenje, koje je počelo godinu dana kasnije, najpre je vođeno pred bruskim Osnovnim sudom, da bi nakon nekoliko meseci, u avgustu te godine, bilo izmešteno u Osnovni sud u Kruševcu.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top