Potvrđena zatvorska kazna za Milutina Jeličića Jutku

Postavljeno: 03.11.2020

Viši sud u Kruševcu potvrdio je presudu ovdašnjeg Osnovnog suda prema kojoj je bivši predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, osudjen na tromesečnu zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji na štetu svoje tadašnje saradnice Marije Lukić

To je za KruševacGrad.rs rekao punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović.

– Potvrdjena je presuda, odbijene su žalbe, Jutka treba da ide u zatvor, nako što dobije poziv za izdražavanje kazne, a to može da bude već danas – rekao je Borović u izjavi za KruševacGrad.rs.

Borović očekuje da će Jeličić izbegavati da ode u zatvor, “kao što je izbegavao pozive za sudjenje, on je čovek koji ne poštuje pravosudje, pa sam siguran da će policija morati da ga juri”.

Komentarišući to što je Viši sud potvrdio ovu presudu Borović je rekao da je to prvi slučaj da nekog čoveka iz vlasti, koji se pozivao i na najviše funkcionere ove zemlje, šalju u zatvor. 

– Otpisali su ga jer se radilo baš o nemoralnom činu iza koga nije hteo da stane niko. Očekujem da će ovo biti pozitivan primer za druge sudove kada se susretnu sa ljudima iz bilo kog režima da pokažu nezavisnost i samostalnost – rekao je Borović. 

Presudu kojom je Milutin Jeličić Jutka osudjen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne za krivično delo nedozvoljene polne radnje, a oslobodjen za krivično delo polno uznemiravanje kruševački Osnovni sud doneo je 10. jula. Na nju su se potom žalili i Osnovno javno tužilaštvo i odbrana, ali je Viši sud odbio te žalbe.

Inače, krivičnu prijavu protiv Jutke kruševačka policija podnela je u martu 2018. godine. Njome je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju Marije Lukić. 

Jeličić je u tom momentu bio predsednik opštine Brus, a u vlasti je, što na toj funkciji, što kao narodni poslanik, skoro dve decenije. Na poslednjim lokalnim  izborima,u junu ove godine, 

izgubio je. Tada je lista GG “Za moderan Brus”, koju je predvodio, osvojila sedam oborničkih mandata, dok je lista Srpske napredne stranke dobila šesnaest odbornika, koalicija SPS – JS tri, dok dva mandata ima GG “Za Brus”, a jedan PUPS.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top