Kruševački SSP, NS i DS saopštili: Nastupamo zajedno u političkim aktivnostima

Postavljeno: 05.11.2021

Gradski odbori Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke u Kruševcu odlučili su da zajedno nastupaju u različitim političkim aktivnostima u narednom periodu. Takođe, od Gradske uprave su zatražili informacije u vezi sa postavljanjem štandova Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, istovremeno sa opozicionim štandovima, prošle subote na Trgu glumaca

SSP, NS i DS su odlučile da nastupaju zajedno u sprovođenju akcija, ne postoji pisani ugovor, već usmeni dogovor da ćemo od sada nadalje nastupati zajedno jer smo tako jači, jer živimo u Kruševcu koji je ostrašćen grad, Batin grad, gde je ovako nešto potrebno – rekla je u obraćanju novinarima predsednica kruševačkog Odbora Stranke slobode i pravde Katarina Panić.

Predstavnici tri pomenute opozicione stranke su se novinarima danas obratili ispred zgrade Gradske uprave Kruševac, u kojoj su prethodno predali zahtev o dostupnosti informacija od javnog značaja, koji se odnosi na to kada su zahteve za postavljanje štandova, za subotu 30. oktobar podnele SNS i SRS.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu Dejan Stevanović je podsetio da su se tog dana na Trgu glumaca, gde su štandove postavile pomenute opozicone stranke, u isto vreme sa štandovima pojavili predstavnici SNS i SRS, kazavši da sumnja da je tu učinjeno namerno, kako bi se izazvao sukob i diskreditovala prva zajednička akcija kruševačke opozicije.

Mi smo zahtev za postavljanje štanda podneli na vreme, rešenje smo dobili u četvrtak uveče, kada nam je usmeno rečeno da na tom prostoru u to vreme neće biti drugih političkih partija. Međutim, pojavilo se šest štandova SNS i štand SRS, a da ne bi izazvali sukob ili pometnju u njihovim ili našim redovima premestili smo se na plato ispred Doma sindikata – kazao je on.

Usledila je reakcija Komunalne policije, koja ih je, kako je dodao, vratila na prvobitnu lokaciju na Trgu glumaca, za koju su imali odobrenje Gradske uprave.

Želimo da kažemo da je ovo sraman potez SNS koji je pokušao da zastraši opoziciju u Kruševcu. Tu je bilo stotinak članova SNS i dvadeset do trideset članova opozicije. Nadamo se da ubuduće takve stvari neće da se dešavaju i da, kada budemo zakazivali naše štandove, neće u isto vreme na istom mestu da se pojavljuju druge stranke – kazao je on.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top