Narodna stranka u Kruševcu otvorila poslaničku kancelariju

Postavljeno: 14.10.2022

Poslanik Narodne stranke, Miroslav Aleksić iz Trstenika, primaće građane iz Rasinskog okruga svakog prvog četvrtka u mesecu, u kancelariji kruševačkog odbora Narodne stranke. Predviđeno je da se 12 poslanika, koliko u republičkom parlamentu ima ta opoziciona stranka, rasporedi te da u svakom delu Srbije komunicira direktno sa građanima i pokuša da pomogne u rešavanju njihovih problema. To je saopšteno na sastanku u Odboru Narodne stranke u Kruševcu.  

– Želimo da kroz poslaničku kancelariju, koju otvaramo, institucionalizujemo  taj način komunikacije sa građanima, da svako ko ima problem može da nas, odnosno parlament, izvršnu vlast,  upozna sa tim, a mi ćemo uraditi sve što je do nas. Svi organi izvršne vlasti su obavezni da u roku od 15 dana odgovore na pitanja koja im poslanici upute i tako će građani moći lakše da dođu do neke informacije – rekao je poslanik Narodne stranke i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije, Miroslav Aleksić.

Politički sistem je generator svih problema jer danas, kako je kazao, nemamo državu, „država se raspala, iako su izbori održani 3. april, nemamo Vladu, iako je određen mandatar, čekaju se ponovo zadnji rokovi“, a istovremeno se dešavaju strašni sukobi na geopolitičkom planu, rat u Evropi i neverovatna nadolazeća ekonomska kriza.

– U toj ekonomskoj krizi Srbija će proći mnogo gore nego razvijeni, jer nemamo akumulaciju novca da pokušamo da amortizujemo inflaciju, očekujem da će tokom zime dostići 20 odsto. Kad dođe zima dolaze i problemi sa grejanjem, strujom, nažalost ova vlast je upropaslila sve što smo imali. Strašno je što živimo u državi bez odgovornosti koju vode nekompetentni ljudi, koji proizvode velike probleme, ceh plaćaju građani, a vlast sve to prekrije gotovo potpunom kontrolom medija – kazao je on.

Aleksić je konstatovao da se u Srbiji stvorila kasta bogataša koja upravlja, a da institucija nema:

– Srbija je naša zmelja, ove elite misle da je njihova, a građani ćute, dokle. Stvorili su se kultovi ličnosti, neke gazde, kao da smo mi podanici i živimo u ropstvu lokalnih moćnika, to je zato što nema sistema, da ima sistema svako bi morao da odgovara i ministar i premijer i poslanik i predsednik države.

Objasnio je da je da je, na primer, odlično što se radi Moravski koridor, ali da je problem što država taj posao plaća više nego što treba.

– To je suština, ne samo na tom projektu, u celoj Srbiji mažu oči ljudima sa infrastrukturnim radovima za koje se zadužujemo. Oni će da se slikaju i odu, rate dolaze kasnije, dakle nema odgovornosti za bilo šta što učine u državi, a dok toga nema neće biti ni napretka – poručio je Aleksić.

Problem je, kako je dodao, što poslanici vlasti, u parlamentu ne zastupaju interese sredine iz koje dolaze, već slušaju partijske šefove i po njihovom diktatu napadaju opoziciju, kao da je opozicija vlast, što je paradoksalno.

Konstatovao je i da je Srbija u kolapsu te da Evropom može da se poredi samo po cenama, jer su gorivo,  mleko, meso, skuplji su nego u Evropi.

– Verujem da u Srbiji danas ima mnogo više onih koji ne podržavaju ovu vlast, ali problem je što oni ne veruju da su promene moguće, prepustili su se, a nije tako, sve može drugačije i bolje, Srbija ima mnogo pametnih i sposobnih ljudi koji bi mogli od Srbije da naprave dobro mesto za život, ali su gurnuti u ćošak – kazao je Aleksić.

Na sastanku u kruševačkom Odboru Narodne stranke najavljeno je i da će u ovdašnju poslaničku kancelariju osim Aleksića odlaziti i ostali poslanici te stranke, u zavisnosti od pitanja, odnosno oblasti iz kojih su problemi koji muče građane.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top