Štićenici VP doma u polufinalu Drugog svetskog prvenstva u šahu

Postavljeno: 14.10.2022

Štićenici Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu i osuđenice KPZ za žene u Požarevcu  plasirali su se u polufinale na Drugom svetskom prvenstvu u šahu za lica lišena slobode, čime su ostvarili veliki uspeh, budući da prvi put učestvuju na ovom takmičenju, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

– Bićemo deo svih projekata koji pomeraju granice slobode, a posebno nam je drago što takmičenje beleže uspešni plasmani maloletnih štićenika i osuđenica – izajvio je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Dejan Carević.

Na takmičenju učestvuju i osuđena lica iz  KPZ u Požarevcu (Zabele) i KPZ u Beogradu (Padinske skele).

Reč je, kako je navedeno, o interkontinentalnom prvenstvu u kome osuđena lica i štićenici igraju onlajn partije sa suprotnim timovima, koristeći računare u ovim ustanovama.

Takmičenje je pokrenuo bivši svetski prvak u šahu Anatolij Karpov u saradnji sa Svetskom šahovskom federacijom u okviru projekta FIDE „Šah za slobodu“.

– U cilju popularizaciju šaha među osuđenim licima u svim većim zavodima u zemlji već 10 godina postoje šahovske sekcije i turniri se redovno organizuju – podsećaju iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

J.B.

Foto: https://www.mpravde.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top