Na Dan oslobođenja, radikali podsećaju na incijativu za spomenik Keseroviću

Postavljeno: 14.10.2022

Kruševački Odbor Srpske radikalne stranke saopštava da će se danas, na obeležavanju 77. godina od oslobođenja grada, veličati oni koji imaju najmanje zasluga za to, dok istinske borce za oslobođenje niko neće ni pomenuti.

Kako se navodi u saopštenju radikala, oni godinama insistiraju da se borcu za oslobođenje grada, četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću, podigne spomenik. Nakon odbijanja predloga, započeli su akciju prikupljanja potpisa za podizanje spomenika. Peticiju je do sada potpisalo više od hiljadu Kruševljana, što je, kako je saopšteno, pravi pokazatelj da sugrađani znaju istinu o tome ko su istinski junaci i borci za slobodu.

Foto: sr.wikipedia.org

Takođe, Dan oslobođenja grada, predsednik okružnog odbora Srpske radikalne stranke Dejan Marinković čestitao je sugrađanima i poručio:

– Svesni smo da je ova borba za istinu, borba koju već dugi niz godina vodimo rame uz rame sa vama. Znam da vas boli nepravda. Oseća se u vazduhu da je dan kada će zasijati kao svetionik slobode, veličanstveni spomenik našem junaku vojvodi Keseroviću. Izborili smo rehabilitaciju, nećemo se zaustaviti dok se istina ne prizna i pravda zadovolji. Izdržaćemo, uspećemo, pobedićemo. Istina je na našoj strani. Naše jedinstvo i istrajnost u ovoj borbi su naši najveći aduti. Srpska radikalna stranka odoleva i prkosi ovom teškom vremenu. Dok god postojimo, ima ko da čuva interese naših građana.

Ostale vesti

back-to-top