Iz Napretka poručuju: Očekujemo pobedu protiv Mačve!

Postavljeno: 10.04.2021

U 31. kolu Super lige Srbije, Napredak u Kruševcu u ponedeljak igra protiv Mačve. U ekipi pred tu utakmicu vlada optimizam!

Osvojili su Kruševljani sva tri boda na Čairu, pobedivši ekipu Radničkog sa 2:1 i time značajno poboljšali izglede za opstanak u elitnom društvu. Međutim, u ponedeljak taj rezultat treba potvrditi na utakmici sa Mačvom. Šapčani su na začelju tabele, ali to ne sme biti razlog za opuštanje…

– Ukoliko trijumfujemo protiv Mačve bićemo peti, trenutno smo deveti po učinku u prolećnoj sezoni. U pitanju je ekipa koju jako dobro poznajem i odgovorno tvrdim da ne bi bila tu gde jeste na tabeli da su imali sređenu situaciju u klubu. Izuzetno talentovan i mlad tim, dobro ukomponovan sa nekoliko starijih igrača. Od golmana Gordića, koji je mladi reprezentativac Srbije, preko Ortiza, sjajnog napadača iz Kolumbije, koji je 2000. godište, do Ćirkovića, koji je došao iz Austrije, a sad ga traži pola klubova iz lige. Mi imamo naš put, na kojem je sledeća prepreka Mačva. Znam sigurno da momci neće potceniti Šapčane i očekujem pobedu – konkretan je šef Napretkove struke Milan Đuričić.

I igrač Miloš Milovanović kaže da Napredak neće potceniti protivnika i da je protiv Mačve neophodna pobeda:

– Situacija u kojoj se nalazimo nam nikako ne dozvoljava da potcenimo Mačvu. Cilj nam je da se na tabeli što pre nađemo iznad crte, koja odvaja bezbedne, od potencijalnih putnika u niži rang. I neophodna nam je nova pobeda, kao nadogradnja čairskog trijumfa i nadam se da su tri boda iz Niša samo uvertira u uspešnu seriju za proboj ka sredini tabele.

Utakmica između Napretka i Mačve igra se na kruševačkom stadionu Mladost u ponedeljak, od 18 sati.

Tekst i foto: S.M.

Ostale vesti

back-to-top