Svetosavski đaci: Stefan Vučićević, Prva tehnička škola

Postavljeno: 10.04.2021

Osvojene nagrade na takmičenjima iz istorije kao i odličan uspeh u školovanju razlozi su zbog kojih je učeniku četvrtog razreda kruševačke Prve tehničke škole Stefanu Vučićeviću pripala Svetosavska nagrada za ovu školsku godinu

– Sigurno da mi dosta znači nagrada, lepo je kada se uloženi trud na neki način isplati. Ova nagrada mi je dobar podsticaj za dalji napredak u školovanju – kaže Stefan za KruševacGrad.

Nije očekivao da će dobiti nagradu jer, kako kaže, misli da u odeljenju ima mnogo boljih učenika od njega.

– Bio sam ubeđen da će neko drugi iz mog odeljenja da dobije nagradu, ali šta je tu je. Svi su mi čestitali i poželeli sve najbolje u budućnosti – dodaje on.

Iako u Prvoj tehničkoj školi pohađa smer elektrotehničar računara, u prvoj i drugoj godini učestvovao je na takmičenjima iz istorije.

– Na okružnom takmičenju iz istorije osvojio sam treće mesto, za to takmičenje me je spremala profesorka Mirjana Ružić koja je sada u penziji i kojoj sam zahvalan na tome, pozdravljam je ovom prilikom – kaže Stefan.

Na početku školovanja najviše ga je privačila istorija ali je kasnije otkrio da je programiranje nešto što mu više odgovara. U slobodno vreme voli da igra košarku sa drugarima. Osim toga hobi su mu kompjuterske igrice.

– Trenutno spremam matematiku za prijemni ispit na Prirodno – matematičkom fakultetu u Kragujevcu, a alternativa mi je Elektronski fakultet u Nišu. Voleo bih da budem programer, a zanimljiv mi je i web dizajn – ističe on.

Njegova razredna i nastavnica stručnih predmeta, Milica Đašić ima samo reči hvale, kako za Stefana tako i za celo njegovo odeljenje.

– To je divno odeljenje, zaista je zadovoljstvo raditi sa svima njima. Deca su kulturna i maštovita, raspoloženi su za rad i poštuju svaki dogovor. Što se tiče Stefana, on je tih i nenametljiv, ali je temeljan i puno radi zato sam sigurna da će uspeti u tome što naumi – kaže ona.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top