Gradski štab za vanredne situacije: uputstvo za vanredno stanje

Postavljeno: 16.03.2020

Povodom proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, gradski Štab za vanredne sitaucije Grada Kruševca zasedao je kasno sinoć i doneo zaključke o obavezama institucija, privrede i građana tokom vanrednog stanja. Za kontakt sa ugroženim domaćinstvima zadužene su Služba Mesnih zajednica u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom

Prema zaključcima Štaba, od danas se u Kruševcu obustavlja rad svih predškolskih ustanova, škola i fakulteta do daljnjeg, a građanima starijim od 65 godina preporučeno je da posebno ograniče svoje kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz svojih kuća budući da su oni najugroženija grupa stanovništva.

„Jugoprevoz“ Kruševac redukovaće svoje linije u smislu ukidanja školskih autobusa i međugradskog saobraćaja, a Javnim preduzećima i ustanovama naloženo je da u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja organizuju proces rada uz obavezu da primenjuju mere sanitarnog nadzora i zaštitu zaposlenih.

Naloženo je privrednim subjektima sa teritorije Grada da dostave spisak zaliha sa životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Trgovine su dužne da poštuju Odluku Vlade Republike Srbije o visini cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a Gradska uprava Kruševac će sprovoditi mere pojačanog inspekcijskog nadzora.

Svi putnici iz međunarodnog saobraćaja koji dolaze sa područja intenzivne transmisije virusa korona, kada uđu u našu zemlju i od strane graničnog sanitarnog inspektora dobiju rešenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor na teritoriji Rasinskog okruga, mogu se javiti pripravnom epidemiologu na broj 037/438-794, lokali 20 i 16 do 14:00 časova, ili na brojeve 064/8942-283 i 064/8942282 u periodu od 8 do 22 časova.

Ostale vesti

back-to-top