+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Od sutra zatvorene škole, vrtići i fakulteti

Od sutra zatvorene škole, vrtići i fakulteti

Objavljujući odluku o proglašenju vanrednog stanjazbog korona virusa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da će od sutra biti zatvorene škole, vrtići i fakulteti, te da se ove obrazovne ustanove najverovatnije neće otvarati do kraja školske godine.

Vučić je najavio da će učenici moći da prate nastavu preko trećeg programa RTS-a i RTS Planete, ali nije precizirao kada će to biti moguće.

Rekao je i da će vojska od sutra čuvati sve bolnice, u cilju sprečavanja, kako je objasnio, napada na lekare. Policija će vršiti nadzor nad izolacijom, a onome ko krši savet lekara o izolaciji preti i do 7 godine zatvora.

Prema Vučićevim rečima, dok traje vanredno stanje neće biti ni sportskih aktivnosti, treninga, teretana, a o svim ovim i drugim merama detaljno će sutra govoriti predsednica Vlade, Ana Brnabić.

Vučić je najavio i da će biti zatvorene granice za ulazak stranih državljana, a na građane Srbije koji žive u drugim zemljama apelovao da ne dolaze u Srbiju. Rekao je i da će svi koji ulaze u Srbiju biti odmah stavljeni u izolaciju na 14 dana. 

Odluku o proglašenju vanrednog stanja zbog korona virusa su, zbog nemogućnosti da se parlament sastane, doneli predsednik Republike, predsednica Vlade Srbije i predsednica Narodne skupštine.

 

Objavljujući odluku o proglašenju vanrednog stanja zbog korona virusa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da će od sutra biti zatvorene škole, vrtići i fakulteti, te da se ove obrazovne ustanove najverovatnije neće otvarati do kraja školske godine. Vučić je najavio da će učenici moći da prate nastavu preko trećeg programa RTS-a i RTS Planete, ali nije precizirao kada će to biti moguće. Rekao je i da će vojska od sutra čuvati sve bolnice, u cilju sprečavanja, kako je objasnio, napada na lekare. Policija će vršiti nadzor nad izolacijom, a onome ko krši savet lekara o izolaciji preti i…

Review Overview

Rejting korisnika 4.85 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Grčka zatvorila granice za državljane Srbije

Na osnovu analiziranih epidemioloških podataka, odlučena je da se od danas (6.jul) od šest časova obustavi ulazak srpskih državljana u ...

“Batut” o hirurškim i maskama iz domaće radinosti 

Da bi maska imala zaštitnu ulogu mora se pravilno koristiti, a ukoliko je u pitanju pamučna maska, od velike je ...

Milun Sakić jugoslovenski rekorder po broju žutih i crvenih kartona

Bivši fudbaler Župe iz Aleksandrovac Milun Sakić, mogao bi da uđe u knigu Ginisovih rekorda. On je u karijeri dobio ...

NIS donira 33 hiljade litara pijaće vode Ivanjici i Blacu

Kompanija NIS doniraće više od 33 hiljade litara pijaće vode opštinama Ivanjica i Blace, čiji su žitelji danima bez vode ...

SSP prikuplja potpise za podršku prijavi protiv Kriznog štaba

U Kruševcu i još 22 grada širom Srbije, juče i danas, Stranka slobode i pravde prikuplja potpise za podršku svojoj ...