Od sutra zatvorene škole, vrtići i fakulteti

Postavljeno: 15.03.2020

Objavljujući odluku o proglašenju vanrednog stanjazbog korona virusa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da će od sutra biti zatvorene škole, vrtići i fakulteti, te da se ove obrazovne ustanove najverovatnije neće otvarati do kraja školske godine.

Vučić je najavio da će učenici moći da prate nastavu preko trećeg programa RTS-a i RTS Planete, ali nije precizirao kada će to biti moguće.

Rekao je i da će vojska od sutra čuvati sve bolnice, u cilju sprečavanja, kako je objasnio, napada na lekare. Policija će vršiti nadzor nad izolacijom, a onome ko krši savet lekara o izolaciji preti i do 7 godine zatvora.

Prema Vučićevim rečima, dok traje vanredno stanje neće biti ni sportskih aktivnosti, treninga, teretana, a o svim ovim i drugim merama detaljno će sutra govoriti predsednica Vlade, Ana Brnabić.

Vučić je najavio i da će biti zatvorene granice za ulazak stranih državljana, a na građane Srbije koji žive u drugim zemljama apelovao da ne dolaze u Srbiju. Rekao je i da će svi koji ulaze u Srbiju biti odmah stavljeni u izolaciju na 14 dana. 

Odluku o proglašenju vanrednog stanja zbog korona virusa su, zbog nemogućnosti da se parlament sastane, doneli predsednik Republike, predsednica Vlade Srbije i predsednica Narodne skupštine.

 

Ostale vesti

back-to-top