U ponedeljak kreće gradski prevoz

Postavljeno: 08.05.2020

U ponedeljak, 11. maja, u Kruševcu će ponovo, posle više od mesec i po pauze, proraditi gradski prevoz. Tome je prethodilo uspostavljanje međugradskog saobraćaja na pet linija ka četiri veća grada. Iako se situacija postepeno normalizuje u kruševačkom “Jugoprevozu” ne očekuju potpunu normalizaciju saobraćaja niti prihoda pre septembra. Potvrđuju da je situacija teška jer se nije radilo pedesetak dana, ali napominju da radnici neće ostati bez plata te da je deo pomoći države već stigao

– Saobraćaj se u relativnu normalu vraća od 11. maja, a biće prilagodjen potrebama radnika. Predviđeno je da će prevoz moći da koriste i ostala  lica. Po preporuci Štaba za vanredne situacije dezinfikovali smo stanicu i autobuse. Vozači koji počinju da rade išli su na testiranje na korona virus, u vozilima su obeležena sedišta i stavljene oznake za držanje rastojanja. Lična će bit odgovornost putnika da koriste maske, rukavice i da drže potrebu razdaljinu – kaže za krusevacgrad.rs generalni direktor „Jugoprevoza“ Zoran Misić.

 

 

Od ponedeljka kreću četiri najfrekventnije gradske linije. Osim njih autobusi će ići ka ostalim opštinama Okruga i nazad. Uz postojećih pet međugradskih polazaka biće otvorena još tri. 

Detaljnu infomaciju o redu vožnje pogledajte na sledećim linkovima http://jugoprevozks.rs/               https://www.facebook.com/JugoprevozKS/

Prema Misićevim rečima svi ovi polaci čine oko 40 odsto ukupnog broja polazaka u redovnoj situaciji. Tokom prethodnih mesec i po dana, dok su „točkovi stajali“ firma je radila sa deset odsto kapaciteta, a bilo je angažovano oko 20 odsto zaposlenih. 

– Mi smo saobraćajna firma, problem nastaje kada ne radimo dva dana, a kamoli pedesetak dana. Imamo gubitke, a određenu stabilizaciju i normalizaciju očekujemo tek od septembra kada đaci krenu u školu – navodi Misić.

Uprkos tome, dodaje, radnici kojih je u ovoj firmi oko 480, će primati platu.

– Dobili smo od države pomoć u vidu minimalne zarade. Radnici će primati plate, u kom obimu u ovom trenutku ne mogu da kažem, to će zavisi od prohoda i obima u kome krećemo da radimo, primaće plate srazmerno mogućnostima – precizirao je on.

Kruševački „Jugoprevoz“ je tokom vanrednog stanja prevozio radnike nekoliko fabrika. Za zaposlene u Bolnici organizovao je besplatan prevoz i to je, dodaje Misić, bio način da ovo preduzeće da doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa. 

Inače, prodajna mesta „Jugoprevoza“ u centru grada i kod Nove pijace rade od sutra (9. maja). Izdavanje mesečnih karti počinje 11. maja. Sugrađani koji su imali kupljenje mesečne za mart moći će da ih koriste do 15. maja. 

J.B 

Ostale vesti

back-to-top