Do Časnog krsta u Beloj Vodi prvi stigao Dušan

Postavljeno: 19.01.2020

U već tradicionalnom, devetnaestom po redu  nadmetanju za Časni krst u Beloj Vodi,  učestvovao je 121 plivač, a ovogodišnji pobednik je dvadesetjednogodišnji Dušan Vidaković. Najmlađi takmičar bio je sedmogodišnji Uroš Lazić, a najstariji šezdesetosmogodišnji Veroljub Milanović

Posle svete liturgije Časni krst je iz Crkve Lazarice u Belu Vodu doneo maratonac, oficir u penziji Svetislav Pavlović, a zatim je održan prigodan kulturno zabavni program.

Za Časni Bogojavljenski krst plivao je 121 takmičar, među kojima su bile dve devojke i 15 vojnika,  pobedio je Dušan Vidaković (21), najstariji učesnik je bio penzioner Veroljub Milanović (68), a najmladji Uroš Lazić (7), učenik prvog razreda OŠ “Nada Popović” iz Kruševca.

Pobedniku trke prigodne nagrade uručili su Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca i Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik.

Biti pobednik u trci za Časni Bogojavljenski krst je veliki događaj u mom život i to je fenomenalni osećaj. Preporučio bih svima da plivaju, jer svi su pobednici koji dođu da se takmiče- kaže slavodobitnik.

Sa blagoslovom Vladike kruševačkog gospodina dr Davida Perovića, organizatori ovih manifestacija su Eparhija kruševačka i Kulturni centar Kruševac, zajedno sa mesnim zajednicama ovih sela, a pokrovitelj je Grad Kruševac. Ž.M.

 

Ostale vesti

back-to-top