Danas dolazi zima

Postavljeno: 21.12.2021

U rano posle podne, tačno u 16 časova i 59 minuta, danas (utorak, 21. decembar) dolazi nam zima. Trajaće do 20. marta 2022. godine, a kakva će biti, u ovom trenutku nije potpuno sigurno, mada meteorolozi tvrde da će biti slična prošlogodišnjoj

Dugoročna prognoza meteorologa koja nije uvek najpouzdanija glasi da će zimske temperature ove godine bili relativno slične prošloj zimi, ali da ćemo imati nešto više snega. Možemo, kažu meteorolozi, računati i na više olujnih dana, a najhladniji mesec će biti januar.

Prvi zimski dan u Srbiji počeo je slabim jutarnjim mrazom. Pre podne uglavnom oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar, a u brdsko-planinskim predelima i slab sneg. Posle podne smanjenje oblačnosti, a i vetar će biti u slabljenju.

Inače, jutros u pet časova u Kruševcu je izmerena temperature od plus jedan stepen, na Koponiku je bilo minus 11. U najtoplijem delu dana temperatura će porasti na 3 stepena, ali se zato za naredne dane predviđa blagi porast temperature, promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz slabe jutarnje mrazeve. U petak će dnevna temperatura porasti na čak 12 stepeni, a tako toplo vreme za ovo doba godine zadržaće se do narednog utorka.

Kad je reč o stanju na putevima, iz Puteva Srbije upozoravaju da su kolovozi vlažni i da na putnim pravcima prema Kopaoniku ima do 5 centimetara snega. Raskvašenog snega mestimično ima i na ostalim putnim pravcima pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.

Prema izveštaju Meterološke stanice Kruševac, juče je na naše opodručje palo ukupno 0,2 litra kiše po metru kvadratnom, a zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Postoji i mogućnost pojave magle na putevima, naročito kraj reka, u usecima i klisurama.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top