JKP Kruševac reagovao na napise opozicionih portala o nabavci praznične rasvete: “Laži i neistine”

Postavljeno: 21.12.2021

– Obezbeđivanje dekorativne rasvete vrši se putem javne nabavke koja se sprovodi na Portalu javnih nabavki Republike Srbije i kao što sam naziv kaže javna je i dostupna svima koji mogu da ispune uslove za učešće na tenderu. Laž je da je plaćeno 5 miliona evra jer sve ovo košta 30 puta manje – navodi se u demantiju koji je medijima prosleđen iz kruševačkog Javnog komunalnog preduzeća. Iz JKP saopštavaju i da je vandalizovana jelka na glavnom gradskom trgu, te smatraju da je njeno uništavanje izazvano netačnim informacijama plasiranim na, kako navode, pojedinim portalima

Povodom iznošenja laži i neistina na račun JKP „Kruševac“ i grada Kruševca, smatramo obavezom da po ko zna koji put obavestimo javnost o načinu nabavljanja dekorativne i javne rasvete vodeći računa da ne zamenjujemo teze – piše u demantiju  Javnog komunalnog preduzeća, u kome se objašnjava da je javna rasveta predmet Ugovora Javno-privatnog partnerstva između grada Kruševca i partnera i da taj ugovor obuhvata postavljanje, zamenu i održavanje led rasvete na teritoriji grada.

S druge strane, dekorativna rasveta se planira godišnjim planom koji se predlaže i usvaja od strane institucija grada Kruševca kao osnivača.

Obezbeđivanje dekorativne rasvete vrši se putem javne nabavke koja se sprovodi na Portalu javnih nabavki Republike Srbije i kao što sam naziv kaže javna je i dostupna svima koji mogu da ispune uslove za učešće na tenderu. U svakom trenutku vrednost javne nabavke kao i uslovi mogu da se provere tako da su izneti podaci potpuna neistina. Laž je da je plaćeno 5 miliona evra jer sve ovo košta 30 puta manje – stoji u saopštenju kojim JKP demantuje navode pojedinih opozicionih portala.

U saopštenju se još navodi i da su “huligani i vandali nasrnuli na jelku koja se nalazi na glavnom gradskom trgu, u samom centru grada, oštetili je, kidajući joj svetleće elemente” te da su zaposleni u JKP tu štetu odmah sanirali, ali da su se vandalski napadi nastavili rušenjem i uništavanjem ostalih figura koje se nalaze u samom centru grada, “gde se okuplja i slika veliki broj dece iz grada Kruševca i građani radujući se predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima”.

Uvereni da su ovi napadi plod neistina iznetih na račun nabavke dekorativne rasvete, iz Javnog komunalnog poručili su njihovim autorima:

– Gospodo koja iznosite laži i neistine uništavajući imovinu građana Kruševca, smatrate li da je ovo način da se vodi grad i da će vas građani podržati u tome?

N.B.

Ostale vesti

back-to-top