Rasadnik dobio nove kontejnere za smeće

Postavljeno: 22.05.2022

Plastični kontejneri za komunalni otpad koji su ovog vikenda postavljeni u naselju Rasadnik, donacija su Ministarstva za zaštitu životne sredine. Sa akcijom zamene dotrajalih kontejnera nastaviće se i u narednom periodu

U celom naselju postavljena su 63 nova zelena kontejnera zapremine 1,1 kubika, umesto starih metalnih koji su već bili dotrajali.

-S obzirom da su kontejneri plastični bilo je veoma bitno da se izabere naselje, odnosno, deo grada gde je bezbedno što se tiče žara, pepela i ostalih vrućih elemenata koje, nažalost, naši građani neretko deponuju u kontejnere. Ovde imamo centralno grejanje i zato smo odlučili da na teritoriji celog ovog naselja postavimo nove PVC kontejnere- kazala je Snežana Radojković, direktorka ovdašnjeg Javnog komunalnog preduzeća.

Uz apel građanima da čuvaju nove kontejnere, direktorka JKP još jednom je zamolila sugrađane da smeće odlažu u kontejnere a ne pored njih, da ne prave divlje deponije pored posuda za smeće.

Sa akcijom zamene dotrajalih kontejnera nastaviće se i u narednom periodu, na drugim lokacijama u gradu. Ianče, nedavno su nove metalne posude za smeće postavljene u delu naselja Ujedinjene nacije, kada su napravljene i nadstrešnice i ograde oko kontejnera.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top