Bazeni u Ribarskoj Banji od danas ponovo rade

Postavljeno: 15.07.2020

Nakon što su sa uvođenjem vanredne situacije na teritoriji grada Kruševca i u Ribarskoj Banji bazeni zatvoreni za posetioce, sedam dana kasnije ponovo rade, ali uz ograničen broj posetilaca i poštovanje preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa

Odluka Štaba za vanredne situacije da bazeni na teritoriji grada Kruševca mogu da rade u skladu sa preporukama ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje doneta je juče, a od danas u Ribarskoj Banji posetiocima je dostupan  Sportsko rekreativni kompleks Samar, kao i dva mala bazena na ulasku u banju.

Od danas su za posetioce otvorena i vrata velens i spa centra, s tim da neće raditi slana soba, sauna i fitnes sala. Radi Etno vodenica Srndalje , svakog dana sem ponedeljkom, od 11 do 18 časova.

U brojim sadržajima koje banja nudi, gosti će moći da uživaju uz poštovanje mera koje je propisao Štab za vanredne situacije. Između ostalog, samo dve osobe mogu sedeti pod jednim suncobranom (osim porodica sa malom decom), uz poštovanje fizičke distance od najmanje dva metra.

Takođe, zabranjeni su timski sportovi koji uključuju bliski kontakt, a propisana razdaljina između suncobrana je četiri metra.

Barovi ili kafići koji na bazenima prodaju hranu i piće, istu mogu služiti samo zapakovanu u originalnom pakovanju, a gosti koji sede u tim kafićima i barovima moraju jedni od drugih biti udaljeni najmanje metar i po.

Inače, od početak epidemije korona virusa, u  Ribarskoj Banji  sprovode se sve mere prevencije. I zaposleni i pacijenti u obavezi su da nose zaštitne maske i rukavice, a strogo se vodi računa i o propisanoj fizičkoj distanci.  U skadu sa epidemiloškom situacijom, ne koriste se trokrevetne sobe.

Dezinfekcija komplenog prostora vrši se svakodnevno, postavljene su i dezobarijere. Na ulazu u banju instaliran je uređaj za beskontaktno merenje telesne temperature i niko, bez izuzetka, ne može da uđe u banju dok mu se ne izmeri temperatura.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top