Baloni i muzika: otvoren festival “Kruševac kroz oblake”

Postavljeno: 07.08.2021

Međunarodni festival balona „Kruševac kroz oblake“ zvanično je otvoren večeras na Bagdali. Veličanstveni baloni, veliki broj ljudi i dobra atmosfera obeležili su prvi festivalski dan

Bagdala je danas ugostila nekoliko balonarskih posada, koje su uprkos jakom vetru, ispunili želju najmlađih sugrađana i napunili balone.

Oduševljenje nisu krili ni roditelji koji su uživali sa svojom decom. Pored balona, veliku pažnju privukli su i štandovi sa narazličitijim ponudama. Od slatkiša, preko pića i pečenog kukuruza i njegovog upečatljivog mirisa.

Blizu košarkaškog terena postavljeni su ringišpili koji su bili krcati. Pored pomenutog, u periodu od nekoliko časova bio je postavljen i punkt za vakcinaciju, te su oni koji se još uvek nisu vakcinisali, a imaju želju da to urade, mogli jednu od doza da prime nekoliko trenutaka pre početka zvaničnog dela večeri.

Ispred koncertne bine, postavljeni su stolovi koje su vrlo brzo zauzeli oni najbrži i najuporniji kako bi u potpunosti uživali u večeri.

Ispred Turističke organizacije grada, obratila se direktorka Suzana Milosavljević, koja se zahvalila posetiocima, balonarskim posadama, gradu Kruševcu i brojnim sponzorima.

– Večeras slavimo jedan jubilej, pet godina postojanja. Meni je drago što je ovaj festival zaživeo, što ste svi zavoleli ovu manifestaciju i što se radujete njenom održavanju. Za pet godina prošli smo puno toga, od samog početka kada su svi bili skeptici da će ovaj festival zaživeti, preko nepovoljnih vremenskih prilika i raznih padova ali i podizanja. Ono što traje sve vreme je dobra energija, radost, uživanje i neverovatan osećaj u balonu – izjavila je ona.

Manifestaciju je svečano otvorio zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović.

– Želim da se zahvalim svima na velikoj posećenosti ovog festivala koji je postao tradicionalan u našem gradu. Nadam se da ćemo u narednim godinama privući još veći broj ljudi. Nadam se da ćete uživati večeras, sutra ali i u nedelju u Šarengradu – rekao je on.

Festival balona traje tri dana. Uz celodnevnu zabavu, prve dve večeri su rezervisane i za muzičke događaje. Prve večeri je to koncert Saše Matića, u subotu nastupa Lexington bend, a trećeg dana Festival je posvećen najmlađima i seli se u Šarengrad, kao što je i najavljeno.

L.S – S.M.

Ostale vesti

back-to-top