Misli neukrotive – Radiofoniks na Trgu glumaca (VIDEO)

Postavljeno: 07.08.2021

Odlična svirka, zadovoljna publika i „misli opasne, misli slobodne, misli neukrotive“ prodrmale su sinoć Trg glumaca. Koncert poznatog kruševačkog benda „Radiofoniks“ čiji se zvuk bazira na bluzu, kantriju, rokenrolu, surf-roku i primesama popa bio je, čini se, pravo osveženje u gradskoj letnjoj kulturnoj ponudi

Osvežavajuće dobra energija, opuštena atmosfera i harizmatičan nastup, prvi su utisci koje ponesete sa nepretencioznog ali u svakom smislu uspelog muzičkog događaja koji je sugrađanima priredila uigrana postava „Radiofoniksa“ uz specijalnog gosta, klavijaturistu Mladena Todorovića.

Članovi benda sviraju zajedno od 2000-te godine, a u periodu od 2003. do 2017-te godine nastupaju pod nazivom „Bluz rezervat“ da bi 2017-te promenili naziv u „Radiofoniks“ pod kojim nastupaju i danas.

Kao „Bluz rezervat“ objavili su dva studijska albuma dok su po nazivom „Radiofoniks“ u junu 2018. godine, pod okriljem izdavačke kuće Metropolis Records, objavili mini-album čiji je producent bio gitarista „Partibrejkersa“ Robert Telčer.

– U Kruševcu nismo nastupali od 2019-te godine, potrudili smo se dosta oko zvuka i zaista smo odlično uvežbani. Uskoro planiramo da snimimo novi singl i spot i nadamo se da će mnogo više ljudi u nekom predstojećem periodu čuti za nas. Na nastupima sviramo samo autorske pesme, sviramo i pesme „Bluz rezervata“ ali u drugačijim aranžmanima – rekao je za KruševacGrad pred početk koncerta frontmen Vladica Radojević.

U bendu “Radiofoniks” pored Vladice Radojevića sviraju i Dušan Milutinović, Milovan Đurišić i Slaviša Đorđević.

D.M. – N.B.

Ostale vesti

back-to-top