Vojvodina preko rezerviste Đorđevića do pobede u Kruševcu

Postavljeno: 23.08.2020

Napredak je pretrpeo i četvrti poraz u ovom prvenstvu, na svom terenu od Vojvodine sa 1:0. – U špicu smo slabi i ne možemo da pretimo, nedostatak Mrkića i Kočića nas je skupo koštao. Ipak, imali smo kolosalnu priliku da izjednačimo rezultat – istakao je trener Napretka Dragan Ivanović

Malo toga je atraktivnog viđeno na stadonu Mladost u utakmici petog kola Super lige Srbije. Utakmica nije obilovala šansama, Vojvodina je imala svega jedan šut u okvir gola, dok je Napredak uputio ukupno četiri šuta ka golu golmana Simića, ali manje-više bezopasna. Takva je, uostalom, bila i igra Kruševljana na ovoj utakmici, anemična i neubedljiva.

U prvom poluvremenu uglavnom je Vojvodina imala inicijativu, ali bez prave gol šanse. A onda je ušao je Stefan Đorđević u 46. minutu umesto Devetka, igrač koji je 12 minuta kasnije postigao je jedini gol, vredan tri boda za Lale. Vukadinović je uputio odličan pas u šesnaesterac ka Đorđeviću, koji je utrčao u prazan prostor i šutirao sa oko sedam metara iskosa, Jordanov je zakačio loptu, a potom i Leković pokušao da je izbije u polje, ali je ona ipak prešla gol liniju – 0:1. I to je bilo i gotovo sve vredmo spomena na ovoj utakmici.

Od 79. minuta Napredak je imao i igrača manje na terenu. Zbog udaranja rukom u lice Đuričina na sredini terena, drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio je Uroš Rašković, pa je do kraja utakmice Napredak igrao sa deset fudbalera.

– Jedna kardinalna greška i kvalitet Đorđevića koji je ušao kao svež igrač, nas je koštala izgubljenog boda. U špicu smo slabi i ne možemo da pretimo, nedostatak Mrkića i Kočića nas je skupo koštao. Ipak, imali smo kolosalnu priliku da izjednačimo rezultat – istakao je trener Napretka Dragan Ivanović.

Posle pobede njegovog tima nad Napretkom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je Voša teško, ali zasluženo stigla do trijumfa.

– Sigurno da sam zadovoljan, jer tri boda su uvek velika. Teško je bilo probiti odbranu Napretka, koji je igrao sa petoricom igrača pozadi i još dvojicom veznih ispred njih. Moji igrači su morali mnogo da se kreću i mislim da smo danas zasluženo pobedili, te da smo bili bolji za taj jedan gol. I pre gola, imali smo stopostotne šanse koje smo morali da iskoristimo, ali nismo uspeli. Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri.

Napredak se nalazi u zoni ispadanja, tačnije na 16. mestu sa samo tri boda iz pet mečeva.

Rezultati 5. kola Superlige: Proleter – Crvena zvezda 0:1, TSC – Metalac 2:3, Čukarički – OFK Bačka 1:0, Javor – Radnik 2:1 Spartak – Radnički 2:0, Partizan – Inđija 5:0, Napredak – Vojvodina 0:1, Mačva – Novi Pazar (19), Mladost – Rad (19), Voždovac – Zlatibor (19).

Tabela: Crvena zvezda 15 bodova, Čukarički 13, Partizan 12, Spartak 12, Vojvodina 11, Mladost Lučani 9, Javor 9, Radnički Niš 9, TSC 8, Proleter 8, Metalac 7, Voždovac 6, ,Radnik 3, Novi Pazar 3, Mačva 3, Napredak 3, Inđija 3, Bačka 2, Rad 0, Zlatibor 0.

Tekst i foto: S.M.

Ostale vesti

back-to-top