Zbog bezbednosti radnika, Henkel zatvara fabriku u Kruševcu na dve nedelje

Postavljeno: 01.04.2020

Kompanija “Henkel Srbija“ saopštila je da od danas da će na dve nedelje zatvoriti svoje proizvodne pogone u Kruševcu

Henkel Srbija, kao odgovorna kompanija, odlučila je da zatvori svoju fabriku u Kruševcu na dve nedelje. Ovakvu odluku kompanija je donela u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti svojih zaposlenih, kao apsolutnog prioriteta poslovanja – navodi se u saopštenju koje je Henkel uputio javnosti. 

U saopštenju se navodi da će, u skladu sa odlukom, proizvodni pogoni danas prestati sa radom, dok će logistika nastaviti da radi smanjenim kapacitetom, kako bi obezbedila snabdevanje građana neophodnim proizvodima.  

U fabrici u Kruševcu će se, kao i do sada, nastaviti primena svih ostalih mera propisanih od strane Svetske zdravstvene organizacije, Kriznog štaba za suzbijanje novog korona virusa i nadležnih organa – navodi se još u obaveštenju Henkela.

Podsetimo, u kruševačkoj kompaniji Henkel je, nakon što je troje radnika dobilo virus COVID 19, Zavod za javno zdravlje asproveo kontrolu primene mera zaštite zaposlenih od širenja novog korona virusa. Tada je ustanovljeno da su sve mere prevencije preduzete, te da u tom trenutku nije bilo razloga za zatvaranje fabrike. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top