U Kruševcu prvi smrtni ishod, broj obolelih od korone nedostupan

Postavljeno: 01.04.2020

Kruševljanin srednjih godina, kod koga je bio potvrđen korona virus, preminuo je 31. marta u popodnevnim satima. On je, prema ranijim informacijima, bio lečen u Kliničkom centru Niš, u koji se, inače, upućuju kruševački pacijenti koji imaju težu kliničku sliku bolesti

Informaciju o smrti sugrađanina, u novonastalim okolnostima, okolnostima epidemije korona virusa i vanrednog stanja uvedenog zbog toga, javnosti i medijima nije saopštio niko od nadležnih lokalnih organa. Po slovu Zakona, odnosno Zaključka koji je 28. marta donela Vlada, to, osim predsednice Vlade ili lica koje ona ovlasti, niko zvanično nije mogao ni da učini. 

Međutim od odluka, zaključaka, naredbi nešto je, ipak, starije. To je život. Javnost je, ipak, vrlo brzo saznala da Kruševac ima prvu preminulu osobu koja je imala korona virus. Od sugrađanina su se, preko društvenih mreža, masovno opraštali rođaci, prijatelji, saradnici. Mediji ovu vest saopštavaju, u trenutku potpune zabrane izveštavanja o zdravstvenom aspektu korona virusa, svako na svoj način, te shodno tome svakom na čast.

Inače, ni o broju lica kod kojih je u Rasinskom okrugu potvrđen korona virus, imajući u vidu pomenuti Zaključak Vlade, nije moguće dobiti podatak u nadležnim lokalnim institucijama. Vladin sajt, na kome bi mediji i građani trebalo da se informišu, poslednji puta je ažuriran 29. marta ove godine!? Mediji, istovremeno, prenose podatak da je u Rasinskom okrugu do 31. marta korona potvrđena kod 35 osoba. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top