Zatvara se sezona na bazenima u Kruševcu

Postavljeno: 05.09.2023

Sezona kupanja na otvorenim bazenima započela je 10. jula, zabeležila najveći broj kupača do sada, protekla u najboljem redu uz mnoštvo zabavnih programa, a završava se u petak velikom žurkom

Bazeni na otvorenom u Kruševcu su, umesto početkom juna, ove godine pušteni u rad mesec dana kasnije zbog rekonstrukcije i lošeg vremena. Posetioci su uvek bili pod budnim okom spasilačke ekipe, ali su poštovali bonton i pravila ponašanja, pa je atmosfera u svakom trenutku bila prijatna.

– Zbog velikih poskupljenja komunalija, sredstava za rad i održavanja cena ulaznice na bazen je sa 200, povećana na 250 dinara, što nije uticalo na broj posetilaca. Ove godine je zabeležena jako visoka posećenost. Tokom vikenda, ali i radnim danima kada je toplo i sunčano vreme, na bazenima se rahlađivalo oko 2,500 sugrađana, ali je bilo i dana kada je taj broj bio znatno manji usled vremenskih nepogoda – iznosi Marko Đokić, zamenik direktora Sportskog centra.

Radno vreme bazena na otvorenom bilo je od 9 do 19 časova vikendom, a od 10 do 19 časova radnim danima, često su bila organizovana noćna kupanja i razna druga dešavanja.

– Organizovali smo četiri „Pena party“ žurke preko dana, dok su tokom noćnog kupanja goste uveseljavali bendovi i DJ-evi iz našeg grada. Prethodne nedelje je na ovoj lokaciji bio održan Izbor za Mis Rasinskog okruga, u toku nedelje mladih posetili su nas omladinci iz dijaspore, a na betonskim terenima smo se redovno družili uz odbojku i basket. Posle zatvaranja kupališne sezone sugrađani mogu posetiti zatvorene bazene svakog dana od 8 do 18 časova, koji nisu bili zanemareni ni tokom leta, jer postoje kupači koji preferiraju hladovinu – kaže Đokić.

U petak će, sa početkom od 20 časova, biti održano zatvaranje bazena uz veliku žurku sa nastupom DJ-a Luke.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top