Raspisan javni poziv za nabavku novih mašina i opreme za primarnu stočarsku proizvodnju

Postavljeno: 05.09.2023

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je juče, 4. septembra, javni poziv za podršku investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, s ciljem nabavke novih mašina i opreme radi unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu. Konkurs će trajati do 2. oktobra 2023. godine

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, podsticaji obuhvataju ulaganja u nabavku novih mašina i opreme za sledeće svrhe: pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane; manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka; nabavku novih mašina i opreme za poboljšanje dobrobiti životinja, kao i vaganja, usmeravanja i obuzdavanja životinja; proizvodnju konzumnih kokošijih jaja; podršku pčelarstvu; muzilice i opremu za držanje, odgoj i tov živine.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači svoje zahteve mogu predati do 2. oktobra ove godine preko platforme eAgrar, odnosno preko portala ePodsticaji.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po zahtevu u jednoj kalendarskoj godini iznosi 800.000 dinara.

Foto: Pixabay.com
N. L.

 

Ostale vesti

back-to-top