Vrnjačka Banja: Počeo sa radom najveći akva park u Srbiji!

Postavljeno: 22.07.2022

Na četrdesetak kilometara od Kruševca, u jednoj od najposećenijih banja u Srbiji, otvoren je akva park, do sada najveći u našoj zemlji i regionu. Na površini od čak četiri hektara, posetiocima su na raspolaganju brojni atraktivni sadržaji za sve generacije

Početak ovogodišnje letnje sezone u Vrnjačkoj Banji svakako je obeležilo i otvaranje akva parka „Raj“ sa, do sada na ovim prostorima, neviđenim sadržajima za zabavu.

Posetiocima je na raspolaganju ogroman bazen sa talasima, takozvana lenja reka dužine od 460 metara, gusarski brod u dečjem bazenu sa toboganima, platforma sa atraktivnim prskalicama za najmlađe, animacijski program, pena parti…

U pripremi je i bar pored bazena sa šankom, hidromazašni bazen sa preko 50 masažnih mesta, više inovativnih adrenalinskih tobogana, te multipiste-višestazni tobogan sa šest staza, grupe adrenalinskih tobogana.

Akva park Raj zamišljen je tako omogućava celodnevni odmor gostiju, pa se u u okviru ovog kompleksa nalaze i prodavnice, suvenirnice, restorani, pivnice…

Kako bi se poseticima omogućilo da bezbedno šetaju i uživaju u ovom ambijentu, prilikom kupovine karte uplaćuje se željeni iznos na pripejd narukvicu koja služi kao sredstvo plaćanja za sve usluge i ugostiteljske sadržaje unutar akva parka.

Radno vreme akva parka je od 10 do 18 časova, a za one koji dolaze automobilom obezbeđen je parking prostor.

Promotivne cene niže za 30 odsto važe do kraja ovog meseca, kada su gostima istovremeno na raspologanju i besplatne ležaljke, suncobrani, korišćenje ormarića.

Deca do metar visine imaju besplatan ulaz, kao i svi korisnici akva parka na dan svog rođendana.

Dodatna zabava i animacije

Kako bi se kvalitetno upotpunio dan u ovom vodenom parku, osmišljene su i dodatne aktivnosti:

– fitness u vodi

– gimnastika u vodi

– aquadance

-aqua zumba fitness plesovi

– aquabike

-kursevi latinoameričkih plesova,

-škole plivanja,

-rukomet, košarka i vaterpolo u vodi

-pene party-a uz animaciju DJ-a,

-igraonice za decu (didaktičke igre, crtanje, igre sa loptom, potraga za

blagom, mini olimpijade, mini disco, maskenbal…)

-mađioničarski nastupi

-organizacija nastupa sinhronizacijskog plivanja u velikom bazenu na talase

-koncerti


Odakle ideja i zašto baš Vrnjačka Banja ?

Upravnik akva parka “Raj”, Bojan Popivoda,  kaže da je Vrnjačka Banja najpoznatija turistička destinacija u Srbiji, sa najvećim udelom turističkog prometa u državi, posle Beograda.

 -Osluškujući potreba turističke privrede, rodila se ideja da se osmisli nešto što nedostaje u ponudi, posebno u segmentu zabave, sporta i razonode i to upravo u turističkom dragulju kao što je Vrnjačka Banja. Više nije dovoljno imati kvalitetne hotele, kampove, apartmane, kvalitetnu hranu i piće već je potrebno ponuditi i aktivan i zanimljiv odmor- objašnjava Popivoda.

Ističe da je vodeni svet akva parkova u svetu već godinama poznat i zanimljiv turistički proizvod.

-Nakon obilazaka akva parkova širom Evrope, rodila se ideja kako bi se sve to mogla primeniti ovde. Druga vodilja bila je i zapošljavanje domaćeg kadra, posebno posebno studenata i učenika koji bi u letnjem periodu imali zagarantovano radno mesto – navodi on.

Kao posebnost ovog projekta navodi to što je ovo uspešna porodična priča i, kako kaže, dokaz da se uz veliki trud, upornost, i odricanja može dostići i zamišljeni cilj. Uz porodicu Obradović, na čelu sa sinom Aleksandrom, vlasnikom kompanije Alex Engineering & Construction d.o.o. iz Beograda, te celim timom koji je radio na realizaciji ovog projekta, akva park “Raj” je ugledao svetlost dana.

 -Velika zahvalnost naravno ide poslovnom partneru Dominiku Grafu iz Kompanije e AS Holding Ag iz Švajcarske, koji je od prvog dana verovao u ovaj projekat i financijski ga podržao u vreme kovid krize koja je globalno pogodila ceo svet- kaže na kraju Popivoda.

 

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Vladimir kaže:

    Nista posebno dolazio sam a cene ste stavili kao da je svajcarska a ne srbija sram vas bilo za decu od 6 godina naplacujete punu kartu kao da je odrasla osoba …

1 thought on “Vrnjačka Banja: Počeo sa radom najveći akva park u Srbiji!

Comments are closed.

back-to-top