Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje potpisala ugovor sa medicinskom kućom iz Turske

Postavljeno: 05.12.2021

U hotelu “Persian Azadi”i u Teheranu, direktor Specijalne bolnice “Merkur” dr Dejan Stanojević potpisao je ugovor o prodaji Merkurovih kapaciteta u medicinskom turizmu, sa gospodinom Ozan Kajom, vlansikom agencije M2 Organisation, iz Antalije u Turskoj, koja se bavi prodajom medicinskih usluga za strane goste u više od 50 bolnica u celom svetu

Potpisivanjem ovog ugovora “Merkur” je otvorio vrata za novo tržište, jer turski partner, pored Antalije i Ankare, ima svoje kancelarije u Engleskoj, Azerbejxanu, Vroclavu, Rusiji i Ukrajini, izjavio je tom prilikom direktor Stanojević. M2 Organization prisutna je na svim važnijim promotivnim skupovima iz oblasti medicinskog turizma, a poseta top menaxmenta Merkuru najavljena je već za decembar ove godine.

Istovremeno, na kongresu u velikoj kongresnoj Sali IRIB centra, predstavnici Merkura učestvovali su na panelu pod nazivom “Mogućnosti saradnje između Evropske unije i islamskih zemalja”. Među panelistima iz Nemačke, Mađarske, Indije, Hrvatske, Irana i Rusije, svoje izlaganje imao je i Miodrag Miljković, direktor marketinga “Merkura” i predsednik Klastera medicinskog i zdravstvenog turizma Srbije. U petominutnom obraćanju, Miljković je prezentovao srpski Klaster i Specijalnu bolnicu “Merkur”, kao primer dobre prakse u korišćenju mineralnih voda za razvoj modernog turističko – zdavstvenog centra, kao i podizanja zdravstvenog stanja građana u okviru zdravstvenog sistema Srbije.

U konkurenciji najvećih evropskih i svetskih subjekata iz ove branše, Srbija se predstavila kao atraktivna desetinacija, a Klaster i “Merkur” kao pouzdani partneri sa dugogodišnjim iskustvom. Nama je ovo treći put da nas organizatori pozivaju na ovaj respektabilni događaj, gde smo izgradili dobre odnose sa partnerima iz velikog broja zemalja, a sa nekima smo uspostavili vrlo prijateljske odnose – istakao je Miljković.

Veoma je važno napomenuti da je nastup Srpske delegacije pratio i ambasador Srbije u Teheranu Dragan Todorović, koji svojim kontaktima i uticajem doprineo da rad Srpske delegacije bude uspešan, uz organizaciju sastanaka sa najvišim iranskim institucijama. Ambasador Todorović je na ceremonijalu otvaranja od  “Centra za razvoj medicinskog turizma islamskih zemalja”, organizatora ovog događaja, dobio i priznanje za dugogodišnji izvanredni doprinos organizaciji događaja i bilateralnoj saradnji između Irana i Srbije.

Završnog dana Kongresa održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja u vezi početka saradnje u oblasti trensfera srpskog modela banjske prevencije i rehabilitacije u iranske banje.

Ž. Milenković

 

Ostale vesti

back-to-top