In memoriam: Napustila nas je koleginica Zorica Višnjić

Postavljeno: 22.07.2022

Novinarka Zorica Višnjić (1960- 2022), naša koleginica, prijateljica, suvlasnica i glavna i odgovorna urednica nedeljnika Lozničke novosti, preminula je jutros posle kraće bolesti.

Posle završenog Fakulteta političkih nauka u Beogradu 1983. godine počinje da radi u Radio Podrinju gde je bila urednica političke redakcije. Njen glas bio je jedan od simbola radijske kuće u kojoj je 1997. postala odgovorni urednik Drugog programa Radio-Podrinja.

Posle privatizacije RTV Podrinje, sa grupom novinara, 2008. godine pokreće Lozničke novosti. Od prvog broja lista na prvom mestu bilo joj je važno da novine budu profesionalne, da se poštuju kodeksi ove profesije, a najbitnije joj je bilo da ispoštuje čitaoce i uvek im pruži istinitu, tačnu, pravovremenu i objektivnu informaciju. Često je govorila ‘’Imamo obavezu prema našim čitaocima’’.

Bila je učesnica i urednica u više medijskih projekata u okviru redakcije ili u partnerstvu sa drugim medijskim kućama kao i učesnica više radionica i edukativnih programa za podizanje profesionalnih znanja i veština. U dva mandata bila je članica UO PU „Lokal pres“, u jednom mandatu predsednica UO „Lokal pres“, bila je i  predsednica UO Saveta za štampu i član Komisije za žalbe Saveta za štampu. Plaketu povodom Dana grada dobila je 2013. godine.

Veliki, nenadoknadiv gubitak pretrpele su Lozničke novosti, kao i loznička ‘’sedma sila’’ koja je ostala bez vrsnog novinara, oštrog pera, kritičkog pogleda, uvek profesionalnog i u službi najpre slušalaca, a poslednjih petnaest godina čitalaca kojima je neophodne informacije nastojala da prenese što tačnije, objektivnije i blagovremenije.

Iza Zorice su ostali suprug Pero i sin Aleksandar. Zorica Višnjić biće sahranjena sutra (23. jula) na lozničkom gradskom groblju u 13 časova.

Foto i tekst: Lozničkenovosti.com

Ostale vesti

back-to-top