Jubilej Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji – decenija uspešnog rada

Postavljeno: 22.05.2021

Fakultet za hotelijerstvo i turizam (HIT) u Vrnjačkoj Banji obeležio je svoj dan i deceniju uspešnog rada i postojanja. Veliku proslavu i novu zgradu nastavno-praktičnog centra vrednu pet milina evra, najavljuju početkom juna

Diplome, priznanja i nagrade povodom jubileja studentima su uručili prof. dr Drago Cvijanović dekan Fakulteta, prof. Dr Dragan Đurčić prorektor Univerziteta u Kragujevcu, i prodekanke prof. dr Marija Kostić, prof. dr Snežana Milićević i prof. dr Marija Mandarić. Pored diploma, studentima osnovnih akademskih studija tradicionalno su uručena hotelsko-turistička zvona kao simbol Fakulteta.

– Pravu proslavu, ako dozvoli epidemiološka situacija, imaćemo početkom juna, kada ćemo u prisustvu visokih zvanica iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Srbije položiti kamen temeljac za novu zgradu nastavno-praktičnog centra. Taj projekat čija se vrednost procenjuje na oko pet miliona evra finasiraće Vlada Srbije uz podršku ovdašnje lokalne samouprave – kaže prof. dr Drago Cvijanović, dekan fakulteta.

Na Fakultetu studira oko 900 studenata, a prethodnih deset godina ova visokoškolska ustanova odškolovala je generacije uspešnih stručnjaka koji su se dokazali u zemlji i svetu.
Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji uručena je Diploma sa velikom zlatnom medaljom na ovogodišnjem 16. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top