Vaterpolisti kruševačke Rasine korak do elite

Postavljeno: 17.08.2020

Vaterpolisti kruševačke Rasine, članovi Prve A lige (stepen niže od elitnog superligaškog takmičenja), u pauzi šampionata, svakodnevno treniraju i nagoveštavaju da ce se boriti za plasman u Super ligu. Taj jedan korak do elite je želja sa pokrićem Kruševljana, koji godinama nastoje da opravdaju nadanja svojih simpatizera, a pre svega, optimizam opravdavaju godinama dobrim rezultatima

U ovoj konkurenciji je deset ekipa. Nijedna nije za podcenjivanje. Mi se uzdamo u igrače iz sopstvene škole plivanja i vaterpola. Ne odričemo se ni igrača koji bi došli u Lazarev grad i zaigrali za naš klub. Samo te prinove bi moralo da budu duplo kvaliietnije od naših mladića. İmamo skroman budžet koji će, nadamo se, biti dovoljan da se uspešno borimo za čelnu poziciju i klubu, sebi, gradu i vernim gledaocima darujemo najviši rang– priča šef Stručnog štaba, godinama kapiten i golgeter, Vladimir Tomašević.

U uslovima koji retko koji srpski tim ima, poput VK Rasina (otvoreni i zatvoreni bazeni) u Sportskom centru, bolje reći Olimpijskom selu na 19 hektara, Kruševljani grade priču o napretku Rasine, koja je i do sada, što se ranga takmičenja tice, zaslužila mesto među najboljima u Srbiji.

Tomaševićev pomoćnik u prvom timu, trener Aleksandar Milovanović, saglasan je da su igrači sve vreme bili u trenažnom procesu. Sačuvali ono sto su naučili, a mnogo toga novog će im dobro doći u predstojećoj sezoni.

Bili su besprekorno korektni, bez obzira na pauzu i uz poštovanje svih bezbedonosnih mera u vreme korone. Smatram da će se Rasina pokazati i dokazati u Prvoj A ligi i da će se pridruziti najuspešnijim srpskim klubovima u Super ligi– uverava Aleksandar Milovanović.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top