Henkel pokrenuo ekološki projekat “Volim reku, a ti?“

Postavljeno: 17.08.2020

Pod okriljem Henkelove ProNature linije proizvoda, u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Srbije, pokrenut je ekološki projekat pod nazivom „Volim reku, a ti?“, koji obuhvata akcije čišćenja reka i jezera širom Srbije. U prve dve akcije, tokom proteklog vikenda očišćeno je jezero Ćelije u okolini Kruševca  i Gr6adsko jezero u Beloj Crkvi 

Da je cilj ovakvih akcija podizanje svesti javnosti o potrebi zaštite životne sredine, posebno reka i priobalja, te promena navika nepropisnog bacanja otpada, kazala je  Božana Ostojić, predsednica Saveza Organizacija Podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Svaki čovek bi trebalo da brine za svet oko sebe, za prirodu koja nas okružuje, koja nam daje sve, a traži tako malo. Voda je resus bez koga se ne može i moramo ga sačuvati. Zahvaljujemo se kompaniji Henkel što je podržala i uzela aktivno učešće u ovoj našoj tradicionalnoj akciji i veoma se radujemo saradnji. Hvala i ronilačkim klubovima koji su bili domaćini ovih akcija, Viking i Kruševac na jezeru Ćelije, kao i klubu Bela Crkva, domaćinu na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi” – rekla je Ostojić.

Milice Šljivančanin, trade category menadžerka,  kazala je da kompanija Henkel, sledeći svoju Strategiju održivosti, kontinuirano ulaže u inovacije, kako bi zaštitila životnu sredinu i dala doprinos u očuvanju planete

Zahvaljujući inovacijama, brojni naši brendovi koriste reciklabilna pakovanja, takođe u komunikaciji sa našim potrošačima, pozivamo ih da odgovornim korišćenjem proizvoda daju svoj doprinos. Ekološki projekat „Volim reku, a ti?“, pokrenuli smo u okviru linije ProNature koja koristi više od 90 odsto reciklirane ambalaže, sa ciljem da očistimo naše reke i jezera i skrenemo pažnju javnosti da je potrebno da menjamo navike, budemo odgovorniji prema nasleđenim prirodnim bogatstvima kako bismo sačuvali vodene resurse za buduće generacije – kazala je Šljivančanin.

Nakon akcija čišćenja jezera Ćelije i Gradskog jezera, kompanija Henkel će slične aktivnosti realizovati i na Zavojskom jezeru kod Pirota, te na Adi Ciganliji u Beogradu.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top