Uz Dan oslobođenja – Sačuvano samo ime Boks kluba

Postavljeno: 14.10.2022

Od svih sportskih klubova nekadašnjeg giganta jugoslovenske mašinogradnje “14. oktobra” sačuvano je samo ime Boks kluba 14. oktobar, koji je imao sedam reprezentativaca, jednog omladinskog prvaka države, bio u elitnom društvu. Zahvaljujući nemaru, klub je ugašen. Zarad istine i pravde, novoformirani klub nedavno je, u znak zahvalnosti ljudima plemenite veštine, uz svoje ime registrovan kao Boks klub 14. oktobar Kruševac 037.

Sudbina FK 14. oktobar je nešto drugačija. Prestao je da postoji kada je vlasnik zemljišta na igralištu denacionalizacijom povratio zemljište. Imao je kruševački gigant i muški RK i streljačku družinu, a sada ih više nema.

Svi pomenuti, u neka prošla vremena, bili su vrhunski sportisti. Setimo se Branislava Damjanovića Cireta, prvog osvajača prestižnog priznanja u boksu Oskara, u novije vreme manifestacije Beogradski pobednik.

Portal želi samo da na Dan oslobođenja grada podseti da od nekada uspešne sportske porodice nema ni traga ni glasa. Kao što nema ni od giganta.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top