Izložba Likovnog studija „Dimitrije Simić“

Postavljeno: 14.10.2022

U Legatu Milića od Mačve, otvorena je tradicionalna izložba Likovnog studija „Dimitrije Simić“, povodom Dana oslobođenja grada. Na ovoj izložbi, koja predstavlja trenutnu likovnu belešku udruženja, svoje radove nastale u različitim tehnikama je izložilo 16 autora.

– Redovno izlažem na ovakvim izložbama, pošto sam po struci grafički crtač, a kada imaš dobar crtež, lako ga je isputniti bojom. Ulje na platnu najčešće koristim, jedna slika je cela u toj tehnici, a druga, novija sadrži letvu i maramicu koju sam dodao. Kažu da ljudi imaju više vremena kad su stariji, a ja bih malo i da šetam, prvu sliku sam radio satima sedeći, a na drugu sam dodao odbačene elemente i dobio pola slike gotovo – kaže Sava Bogdanović, koji je član Likovnog studija „Dimirije Simić “ od osnivanja.

Oktobarska izložba Likovnog kluba „Dimitrije Simić“ predstavlja težnju da se okruženju predstavi stvaralačka produkcija nastala u proteklih godinu dana.

 Vi beležite stvarnost i likovnu istoriju, našeg grada i trenutnu umetničku situaciju. Kao i svake godine, različiti senzibiliteti i likovne tehnike su vas okupirali, neki su držali svog stila, a neki su menjali tehnike. Umetnost pokazuje onaj najdublji deo nas i poručujem autorima da ostanu dosledni svom unutrašnjem impulsu, i ponovo nas iznenade na narednoj izložbi – rekla je na otvaranju izložbe Marija Stojadinović, urednica likovnog programa u Kulturnom centru.

Na ovogodišnjoj izložbi mogu se pogledati radovi 16 autora, rađeni različitim tehnikama: akril, ulje na platnu, fotografija, akvarel, kombinovana tehnika… Izložbu je otvorio Zoran Tomić, narodni poslanik, a direktorka Kulturnog centra, Violeta Kaplarević podsetila je prisutne na dugogišnji rad i značaj udruženja „Dimitrije Simić“.

– Naša manifestacija ima za cilj da predstavi i afirmiše ostvarenja najznačajnih autora u oblasti vizuelnih umetnosti. Oktobarska izložba predstavlja sva stvaralčka dostignuća nastala prethodnih godinu dana i šalje poruku umetnika da društvo ne može da egzistira bez umetnosti i stvaralaštva – poručila je Kaplarevićka.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top