Umesto iz Vodovoda iz SNS stiže vest: Radovi uspešni, voda za piće nakon analize Zavoda!

Postavljeno: 06.06.2022

Radovi koji su vršeni tokom vikenda na magistralnom cevovodu i merno regulacionom mestu Lipovac, zbog kojih je planski isključeno vodosnabdevanje, uspešno su protekli. U sistemu je trenutno tehnička voda, a čekaju se rezultati Zavoda za javno zdravlje, kako bi voda smela da se koristi i za piće.

To su informacije koje je danas direktor kruševačkog Vodovoda Vladimir Milosavljević saopštio na konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke. Potpuno je nejasno zašto je informaciju o radovima koje je izvodio Vodovod direktor tog javnog preduzeća iznosio na stranačkoj konferenciji za medije umesto da je takvo obraćanje organizovao u preduzeću.

U obraćanju u sedištu kruševačkog SNS-a Milosavljević je kazao da je ovdašnji sistem vodosnabdevanja izuzetno složen, da zahteva maksimalne aktivnosti na održavanju te da su servisiranje i zamena pojedinih delova mreže, koji su tokom proteklog vikenda obavljeni, detaljno unapred isplanirani, kao i mogućnost da se interveniše u slučaju neplaniranih događaja.

– Postupak ispiranja cevovoda je izuzetno važan u održavanju kvaliteta pijaće vode. Neprekidno se pratila mutnoća vode pri ispiranju da bi se doneo zaključak kada će se voda usmeriti prema vodovodnoj mreži. Ovaj postupak je sproveden izuzetno pažljivo sa regulisanim protokom vode da se ne bi poremetio vodovodni sistem. Mreža se postepeno punila i naravno, nije moguće da sistem koji je dugačak oko 900 kilometara bude ispunjen svuda istovremeno, ali već u nedelju, u prepodnevnim časovima bio je skoro pun – rekao je on.

Stacionarne i pokretne cisterne koje je Vodovod organizovao, kako bi se sugrađani snabdevali pijaćom vodom još uvek su tu, jer je u sistemu tehnička voda.

-Da bi što pre voda bila ispravna za piće mi intenzivno vršimo ispiranje naših cevovoda i rezervoara, ispuštanjem određene količine vode. Zavod za javno zdravlje danas uzima prvi uzorak vode. Da je voda ispravna za piće, Zavod će proglasiti kada bude imao tri ispravna hemijska i biološka uzorka – naglasio je Milosavljević.

O radovima Vodovoda je govorio i potpredsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Predrag Vukićević, koji je pohvalio rad tog preduzeća te kazao da je SNS „od firme koja je služila za upošljavanje partijskih kadrova i kao mesto za cenkanje između članova koalicije, koje je svoje korisnike stavljalo pri dnu liste prioriteta, Vodovod podigao na poziciju jednog od najuspešnijih komunalnih preduzeća u regionu i šire“.

Prema njegovim rečima Kruševljani sve to odlično vide, pamte i ocenjuju na izborima, ali koliko god se iz SNS trudili, uvek će biti onih koji će ih mrzeti i osporavati njihov rad.

-Za razliki od onih koji se na prstima ruke mogu nabrojati, a koji plasiraju lažne vesti o stanju u našem gradu, koji svoju dušu hrane mržnjom i osim tvitovanja uz produženi sa mlekom ništa drugo i ne znaju da rade, mi radimo i ostvarujemo rezultate. Oni su izvršili privatizaciju „Branka Perišića“ koja je kao i sve ostale bila neuspešna i tako ostavili građane Kruševca bez hleba. To ih nije sprečilo da u kampanji na izborima 2012. godine idu u naselje „Marko Orlović“ i dele brašno kako bi dobili glasove naših sugrađana, preko potrebne da svoje klimave fotelje zadrže! – rekao je Vukićević ne navodeći, međutim, na koga konkretno misli.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

  1. Voda kaže:

    Kad vec pustaju kisu, sto ne bi i vodu….

  2. Misa kaže:

    Reče čovek na KZŠ u stranci ispred javnog preduzeća: “ …kazao da je SNS „od firme koja je služila za upošljavanje partijskih kadrova i kao mesto za cenkanje između članova koalicije, koje je svoje korisnike stavljalo pri dnu liste prioriteta …“

2 thoughts on “Umesto iz Vodovoda iz SNS stiže vest: Radovi uspešni, voda za piće nakon analize Zavoda!

Comments are closed.

back-to-top