Nenad Živković državni prvak ultramartona, Maja Milosavljević druga

Postavljeno: 06.06.2022

Takmičari kruševačkog Atletskog rekreativnog kluba Maratonac obeležili su Prvenstvo Srbije u ultramartonu na 24 sata na Paliću.

Ovog vikenda na Palićkom jezeru, u predivnom ambijentu pored Velike terase, održano je Prvenstvo Srbije u ultramaratonu za seniore i seniorke na 50 kilometara, 100 kilometara i na 24 sata, koje se realizovalo u okviru tradicionalnog međunarodnog 16. Ultramaratona Palić. Aposlutno najteža trkačka disciplina prikvukla je ultramaratonce iz nekoliko država koji su imali veoma teške uslove za trčanje, praćene temperaturama i iznad 30 stepeni Celzijusa, što je trkače stavljalo pred granice izdržljivosti.

Takmičari ARK Maratonac ostvarili su veliki uspeh – Nenad Živković je postao državni prvak ultramarotona na 24 sata, dok je Maja Milosavljević bila druga na istom takmičenju u konkurenciji žena.

– Pobedio sam tako što sam za 24 sata pretrčao 180,2 kilometra staze, na kojoj smo startovali na temperaturi preko 30 stepeni, dakle po paklenoj vrućini. Krenuo sam svojim ritmom, napao hrabro, jednostavno uslovi su bili nemogući za bolji rezultat. Čestitke svim takmičarima koji su trčali i izdržali, posebno sjajnoj Maji Milosavljević na osvojenom 2. mestu, odlična trka i njena borba. A najviše hvala mojoj ekipi, koja je bila uz mene sve vreme i da njih nije bilo ne bih završio trku – rekao je pobednik državnog ultramarona na 24 sata, Nenad Živković.

Prezadovoljna rezultatom bila je i Maja Milosavljević:

– Bio je ovo moj prvi ultramarton na 24 sata i povratak na stazu posle dve godine. Organizacija Atletskog aveza Srbije je bila odlična, kao i sama trka, sunce je pržilo od njenog početka, ali niko nije odustajao. Bravo i za Nenada Živkovića koji je prešao 180 kilometara, ja sam za 24 sata pretrčala 125 kilometara i to je bilo dovoljno za drugo mesto. Veliko bravo i za sve takmicare i takmičarke koji su učestvovali i nisu odustali uprkos jakom suncu koje nas je pratilo.

S. Marković

Ostale vesti

back-to-top