Ulična akcija Saveta za bezbednost saobraćaja

Postavljeno: 25.12.2020

Savet za bezbednost saobraćaja grada Kruševca, sinoć  je na Trgu glumaca organizovao uličnu akciju u okviru koje su građanima podeljena rotaciona svetla za traktore, table za spora vozila, signalizacija za bicikliste i torbe sa retrorefleksijom za najmlađe učesnike u saobraćaju

Akcija je organizovama u okviru kampanje za bezbednost saobraćaja koju Savet tokom cele godine sprovodi za sve ugrožene kategorije učesnika u saobraćaju, a o značaju vidljivosti i uočljivosti u saobraćaju, sa sugrađanima  su razgovarali predstavnici Saveta .

Koristimo novogodišnje praznike, koliko je to moguće u okviru ove pandemije, da na neki način skrenemo pažnju koliko je važno da bezbedno učestvujemo u saobraćaju. Deca su sama po sebi veoma ranjivi učesnici u saobraćaju, dok su traktoristi s druge strane uglavnom izazivači saobraćajnih nezgoda, upravo onda kada ne koriste rotaciona svetla i table za spora vozila. Koristimo priliku da i u  vreme praznika skrenemo pažnju na to, jer i dalje imamo traktoriste na putevima, vuku se drva, obavljaju se zakasneli jesenji radovi- kazao je Dragan Blažić, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kruševca.

U cilju širenja saobraćajne kulture, Savet za bezbednost saobraćaja, pored uličnih akcija, tokom cele godine organizuje i edukativna predavanja za traktoriste,bicikliste, motocikliste i pešake, sa akcentom na najmlađe učesnike u saobraćaju.

Od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama na teritoriji grada Kruševca život je izgubilo šest lica.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top