Rusi stižu, market će biti na Istočnoj obilaznici

Postavljeno: 25.12.2020

Ruski trgovinski lanac MERE, odnosno Svetofor, danas je u Batajnici otvorio svoj prvi prodajni objekat u Srbiji, a kako su mediji preneli prodavnica tog lanca bi u Kruševcu trebalo da bude otvorena u drugoj polovini januara

U kompaniji „Beltorg“ koja predstavlja taj lanac u Srbiji za naš portal je potvrđeno da će market biti otvoren u prizemlju objekta VMN Krstić na Istočnoj obilaznici oko Kruševca. Malprodajni objekti tog lanca su inače površine od po oko hiljadu kvadrata, a zapošljavaju po 10 do 12 radnika. 

– Asortiman proizvodjača će biti mešovit, odnosno u ponudi će biti ruska i domaća roba. Domaći proizvođači, odnosno dobavljači mogu da se jave, uvek razmatramo ponude domaćih proizvodjaca, otvoreni smo za svaku saradnju – navode u pomenutoj kompaniji.

U ponudi će, kako kažu, biti najviše prehrambeni proizvodi, ali i kućna hemija, posudje, proizvodi za domaćinstvo.

Prodavnica je namenjena običnim maloprodajnim kupcima. Bilo koja osoba može da dodje i da izabere sve šta želi i koliko želi – objašnjavaju u toj kompaniji. 

Potvrđuju da su njihove planove malo poremetile teške epidemiološke okolnosti u svetu, ali da, vodeći računa pre svega o zdravlju, od svojh ciljeva ne odustaju. 

Prema njihovim navodima prve prodavnice u tom formatu otvorili su u Rusiji u gradu Krasnojarsk 2009. godine. Prodavnice izledaju kao magacin, a trenutno ih ima više od dve hiljade u Rusiji. Nedavno su počeli da izlaze na medjunarodno tržiste,a već su otvorene i rade prodavnice u zemljama Zajednice nezavisnih država, Baltika, potom u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji. I planu su Grčka, Vijetnam, SAD, Francuska, Spanija i druge. 

Inače, mediji su preneli i da kompanija koja otvara markete pod brendom MERE planira da na  srpskom tržištu otvori 100 maloprodajnih objekata. 

Njihova strategija glasi “Niske cene svaki dan”, a one bi, prema pisanju medija, trebalo da budu niže za 20-tak odsto od prosečnih. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top