U Ćićevcu proglašena vanredna situacija zbog poplava

Postavljeno: 21.07.2021

Zbog poplava u gotovo svim naseljenim mestima na području opštine Ćićevac, nastalih nakon oblih padavina u proteklim danima, u toj opštini proglašena je vanredna situacija. Ekipe za procenu štete su na terenu, a građani štetu mogu da prijave u prostorijama Opštinske uprave, kancelarija broj 2

Vanredna situacija u Ćićevcu proglašena je zbog vremeskih nepogoda koje su pogodile tu opštinu. U kratkom vremenskom periodu pala je velika količina kiše, u proseku 80 litara po metru kvadratnom, što je dovelo do potopa na ulicama i plavljenja stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata.

Građani  Ćićevca  kažu da ne pamte ovakve poplave, a najveće štete pretrpelo je naseljeno mesto Lučina, gde je poplavljeno preko 50 domaćinstava i gde su meštani morali da iznose nameštaj iz svojih kuća.

Ekipe Vatrogasno spasilačke jedinice intervenisale su na crpljenju vode iz kotlarnice OŠ “Dositej Obradović”, te iz nekoliko podrumskih prostorija stambenih kuća.

Očišćeno je i 500 metara prema Jovaničkoj reci, čime je omogućeno oticanje atmosferske vode iz poplavljenih dvorišta i stambenih zgrada.

U toku je i sanacija vodovodne mreže u Radoševcu, koja je zbog velikog pritiska od atmosfesrkih voda pokidana, trenutno se radi i na izvlačenju fekalnih voda iz prepunjenih septičkih jama u Lučini,  na otklanjanju posledica poplava u preduzeću “Impregnacija 5 M“, te na čišćenju propusta i kanala u Sinđelićevoj ulici u Ćićevcu.

U pojedinim naseljenim mestima došlo je i do kvara na dalekovidima, pa meštani imaju problema i sa snabdevanjem električnom energijom.

Zajedno sa vatrogasnim i ostalim ekipama koje rade na sanaciji štete, na terenu je od noćas i predsednica opštine Mirjana Krkić sa saradnicima.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top